Vinteruppdatering banan!

Hej allesammans!

Julledigheten närmar sig i vanlig ordning med snabba steg. Vinterkylan överraskade oss tidigt i år och länge trodde jag den skulle hålla i sig in på nästa år, men så blev det ju förstås inte.

Utöver det vanliga vinterjobbet med service av maskiner så har vi fortsatt med mycket grävningar på banan och följt masterplan. En del träd är borttagna dels för spelets skull och dels för sol och vindinsläpp på vissa ställen på banan.

Detta året är även första gången vi ska prova täcka våra greener med plast över vintern. Just för att slippa få is direkt på greenerna och även skydda dom om det kommer mycket snö på otjälad mark. Snö på otjälad mark skapar en väldigt ogynnsam miljö för gräset och är nästan en garanti för mycket svampskador vilket vi tyvärr fick se förra vintern.

Det finns dock några saker som kan bli lite fel med täckning av greener och tyvärr tror jag vi fick erfara de flesta av dom. Första problemet var kylan som kom tidigt och höll i sig länge, helst vill man hinna täcka innan den första snön och kylan kommer. Jag tog ändå beslutet att vi skulle täcka trots att det var kallt och lite snö hade kommit, just för att skydda mot mer snö på greenerna som sedan blir till is i töväder. Strax efter täckningen blev det mildare väder, då började jag se några svampfläckar här och var. Mer på vissa greener än andra. Då blev nästa beslut att ta av plasten igen för att kunna köra bekämpning på greenerna, detta ska man gärna få gjort innan täckningen men eftersom det blev kallt så tidigt så va detta inte möjligt.

Bekämpningen blev ändå gjord och täckningen skulle göras om igen. Då hann det dessvärre bli kallare väder snabbt och en del av den plasten vi rullade av hade frusit fast och gick inte att lägga på igen, och en del gick sönder på några ställen så det blev hål i den. Vi gjorde vad vi kunde och täckte så många greener som gick men 4-5 greener blev tyvärr utan till slut.

Eftersom detta var första försöket med att täcka greenerna så kan man ju inte räkna med att allt går helt problemfritt, men mycket har vi lärt oss om hur vi ska gå tillväga inför nästa vinter.

Nu håller vi tummarna för att detta hjälper våra greener att få en bättre vårstart, och om detta funkar så väl som vi önskar så ska alla tack och applåder riktas mot vårat suveräna ideella service-gäng. Utan dom hade detta inte varit möjligt och dom har kämpat hårt igenom det här inte bara en utan två gånger, utöver allt annat de har hjälpt till med under det gångna året! Ett stort tack från mig och banpersonalen!

Jag önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År, hoppas jag får träffa (eller bara prata med beroende på restriktioner) så många av er som möjligt på årsmötet i Januari.

Med vänliga hälsningar

Banchef

Andreas Manninen

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Björkved till salu!

Nu finns det fin björkved till salu, kluven i nov – dec. så ej helt torr.  600kr/ kubik  50kr/ säck 40 L  Hemkörning och avlastning

Nu startar Inomhusträningen igen!

Onsdagen den 12 januari kl. 9-11kör vi igång inomhusträningen igen. Alla är välkomna! Vi tränar balans, styrka och rörlighet med Lena och teknikträning med Johan.

Vinteruppdatering banan!

Hej allesammans! Julledigheten närmar sig i vanlig ordning med snabba steg. Vinterkylan överraskade oss tidigt i år och länge trodde jag den skulle hålla i

Ordförandebrev November

Jodå, det är mycket som händer hos oss på Norrtorp trots att golfsäsongen är över! Först har vi JULMARKNAD lördagen den 27 november kl. 11