Ordförandebrev november 2016

Vilken golfsäsong och vilken höst vi har haft! Vi har kunnat njuta av en bana i toppskick hela säsongen, och ju längre tiden gick desto bättre blev den. Omgivna av lövträd i sprakande höstfärger har många av oss och en hel del greenfeegäster haft många fina höstrundor att ta med i minnets arkiv nu när vi går in i vintermörkret. Men så synd att den redan är över, säsongen 2016! Om någon tyckte att banan stängdes för tidigt så blev alla övertygade att det var rätt beslut när snöstormen drog in över oss. Och vi vet ju alla att greenkeeper Andreas beslut borgar för att banan kommer att vara i fint skick till våren. Och den hugade golfspelaren kan fortsätta att spela på vintergreener och träna in svingen inför nästa säsong..

  • Lördagen den 17 december har vi årsmöte. Kul om många kommer då. Vi håller till i Allaktivitetshuset Skjortan liksom förra året. Årsmötet börjar kl. 11.00 och vi håller på tills vi är färdiga, troligen ca 12.30. Ingen anmälan behövs. Därefter skulle det vara roligt om så många som möjligt kommer med till golfrestaurangen för julbord. Ordinarie pris är 395 kr men som medlem i Flens GK betalar du 355 kr den dagen. Barn 0-3 år gratis och för barn 3-12 år betalar du 10 kr per år. Anmälan direkt till Fredrik på info@thecaddyshack.se eller på 0157- 517 99. Ange att du är medlem.
  • Marcus påminner om att ni som ännu inte har tömt skåpen ska göra det. Kan göras i samband med att ni kommer med på julboret t ex men i alla fall innan årsskiftet.
  • Som vanligt erbjuder vi den populära möjligheten att dela upp årsavgiften. Betala in 1500 kr på bankgiro 702-1983 före årsskiftet. Ange ditt golfid så vet Jukka vem som har betalat.
  • Kryssa den 20 maj i 2017-års kalender för då blir det Golfens dag i hela Sverige. Då är vi förstås också med och bjuder in till aktiviteter hos oss på Norrtorp. I Flen blir det samtidigt Fest i Flen så vi kommer att samordna oss med det arrangemanget. Den som har tankar och idéer om vad vi ska göra och vill vara med aktivt är välkommen att kontakta mig.
  • Om det blir snö igen så lockar det till skidåkning på banan. Om du är först ut och spårar är det viktigt att tänka på att spåren ska läggas i ruffen så att inte banan förstörs när snön smälter och det bildas is i spåren.
  • Vildsvinen har i höst varit besvärligare än någonsin trots skyddsjägarnas försök att hålla dem borta. Men nu har vi förhoppningsvis satt stopp för fortsatta härjningar. Vår fantastiska servicegrupp under ledning av Göran Edlund har under ca fem veckor ägnat sig åt att stängsla in banan. Då har de inte bara arbetat på tisdagförmiddagarna som de brukar utan det har varit flera dagar under de veckorna. Tack och åter tack!!! Kostnaden för materialet slutade på 35 000 kr exklusiva moms. Alla kan ju räkna ut vad det skulle ha kostat om vi hade lejt ut jobbet.
  • Restauration av vår fina paviljong vid 18:s green har snabbt och effektivt utförts av ett annat seniorgäng. Färgen kommer dit nästa år när virket har torkat.
  • Och därtill kommer allt annat ideellt arbete som läggs ner i vår klubb. Kolla i verksamhetsberättelsen så får du en blid av vilka fantastiska medlemmar vi har! Och det finns plats för fler ideella krafter. Har du tid och lust att vara med i någon kommitté eller arbetsgrupp så välkommen att höra av dig.
  • Resultatet av den första omgången av Svenska golfförbundets enkätundersökning ”Golfspelaren i centrum” är klart. Enkäten kommer att skickas ut tre gånger per år till en tredjedel av medlemmarna varje gång så alla kommer att få möjlighet att svara. Denna första omgång fick vi mycket fina vitsord på samtliga punkter som rör banan och klubben. Glädjande förstås och det gör oss taggade att jobba på för att bli ännu bättre. En sammanfattning kommer att presenteras på årsmötet.

Om vi inte ses på då så tillönskar jag er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!