Ordföranden: ”Vilka fantastiska medlemmar!”

Mars.

Så har vintern gjort sitt, banan är snöfri och golfsäsongen är i antågande! Här kommer info om vad som har hänt under vintern och lite försmak om vad som kommer att hända under golfsäsongen 2015.

* Vi hälsar vår nye greenkeeper/banchef Andreas Manninen välkommen. Han kommer närmast från Åda och han är taggad inför sin utmaning att ta hand om och utveckla vår bana. Dessutom är han plushandikappad golfspelare så han vet hur en bra bana ska vara. Anställning av övrig banpersonal pågår.

* Om det är någon som tror att det inte finns något att göra på en golfanläggning under vintern så är det fel. Genomgångna maskiner och slipade aggregat väntar nu bara på att få tas i bruk. Och ni kommer att märka att det har försvunnit en hel del träd och buskar. Även att det är uppfräschat i klubbhuset. Det är förstås servicegruppen som har fixat och jobbat med det tillsammans med personalen. Helt fantastiskt var att ett antal medlemmar kom med sina snöskyfflar och skottade bort snön på greenerna. Och sedan kom nästan lika många och städade i klubbhuset. Och tro det eller ej – varuautomaten, som inte gick att laga enligt reparatören, lagades av en medlem.

* En glad nyhet är att Jim Anderson kommer tillbaka till oss. Vid närmare eftertanke efter några månader hemma i Skottland insåg han att det är i Flen han vill vara. Och fortsätta att hjälpa oss att bli bättre golfspelare och förse oss med golfprylar och snygga golfkläder.

* Tävlingskommittén har förberett ett digert tävlingsprogram åt oss och vi börjar redan den 26 april med Irish Greensome. Jättekul tävling där man blir hoplottad med någon trevlig medlem. Har du inte vågat dig på att tävla tidigare så gör det då.

Obs! Golfveckan blir vecka 28 som förra året. Den informationen stod i Svensk Golf så då får det bli så. Vi passar också på att fira klubbens 30-årsjubileum då. Boka alltså in den veckan för golfspel, tävlingar och trevlig samvaro. Vi tackar på förhand alla våra sponsorer som ser till att vi får välfyllda prisbord hela säsongen.

* Vi kommer att satsa aktivt på att få fler medlemmar. Dels har vi sökt och fått medel från SISU för vår ungdomssatsning, dels har vi lagt en golfinbjudan i kommunens välkomstutskick till nyinflyttade och vi planerar fler aktiviteter. Ta chansen att vara med och ta emot våra presumtiva medlemmar – unga som gamla. Anmäl ditt intresse till kansliet och välkommen med nya, friska idéer.

* Restaurangen öppnar senast den 6 april = annandag påsk. Men kolla på hemsidan för det kan bli tidigare beroende på vädret.

* Vi bjuder in till städdag på banan söndagen den 29 mars. Samling klockan 10 vid klubbhuset. Och sedan öppnar banan under påskveckan om väder och vind står oss bi.

* Hoppas att alla tar chansen att köpa vår fina dekal med texten ”Jag stöder Flens GK”. Finns att köpas på kansliet och i receptionen för 500 kronor styck och passar utmärkt att klistra på bilrutan. Och det går förstås bra att köpa flera.

Ja, då är det bara att ta fram klubborna, mjuka upp musklerna och testa svingen!

/Monica