Våruppdatering banan! (plus att rangen är öppen)

Hej allesammans!

Äntligen har det sega vintergreppet börjat släppa och vi får känna på härliga solstrålar och plusgrader. Med solstrålar och plusgrader följer också ett kraftigt sug för att få komma ut och spela lite golf, så jag tänkte därför lämna en liten kort sammanfattning och läget på banan.

Jag får tyvärr börja på den negativa sidan då vi har en hel del svampskador på lite mindre än hälften av greenerna där green 4, 12 och 16 är särskilt drabbade. Det började redan i höstas med lite små svampfläckar på några ställen. Men sen kom vintern på det sätt man önskar, först väldigt kallt och sen snö på det. Men lite längre fram förändrades det och vi fick en relativt blöt och mild vinterperiod, de gånger det snöade på slutet så gjorde de det på ofrusen mark vilket inte är så bra om man vill klara sig undan svampskador.

Har vi tur så så har inte svampen skadat hela gräsplantan, det vill säga att med lite mer sol och värme så kan gräset vakna till liv och reparera sig dugligt med skötselhjälp. Annars blir dessa skador en kal fläck utan gräs och det kommer till en början bli lite ojämna greenyta till att börja med.

Utöver det så ser banan generellt rätt bra ut och vi kommer börja att klippa och behandla alla ytor i början av nästa vecka. Vi håller även på att fixa ordning lite dränering m.m, t.ex. framför 17:e green där det varit väldigt blött en längre tid. Bunkrar ska göras i ordning och vissa ska renoveras. Bredvid 2:ans tee ligger det en del jordmassor då vi ska försöka att räta upp det teet så det pekar mot fairway istället för rakt ut på 7:an. Bevattningssystemet ska köra igång och innan det ska vi passa på att byta en del trasiga spridare och även flytta på vissa som vattnar för mycket där dom inte ska vattna.

Nästa vecka ser ut att bjuda på riktigt härligt väder, och jag förstår att golfnerverna kanske spritter lite utöver det vanliga. Man kanske även kan tycka att det är märkligt att banan inte är öppen när det är så fint väder.

Det jag kan säga är att vi kommer jobba på så mycket det går för att kunna öppna banan under kommande vecka, hur det går och när det blir återkommer vi med.

På söndag är det städdag på banan vilket hjälper oss en hel del i arbetet mot målet att öppna banan, så säg gärna till alla vänner och bekanta att ta på sig trädgårdshandskarna och kom ut till klubben för en dag i solen och härligt umgänge!

Tills dess så öppnar vi idag (fredag) i alla fall rangen och övningsgreenerna så kom gärna ut och dämpa det värsta golfsuget, eller slipa till den sista detaljen i swingen för att vara helt redo för premiären på banan.

Med vänlig hälsning

Banchef Andreas med personal

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Tävlingskalender

Här kommer 2023 års uppdaterade tävlingskalender.
Välkomna med era anmälningar.
De sitter även som anslag i klubbhuset.

Medlemskap 2023

Vi känner att trivseln bland både medlemmar och gäster är stor hos oss och vi hoppas och tror att det beror på en både vänlig och

Dressning greener

Imorgon eftermiddag (onsdag 3/5) kommer greenerna få sig en sanddressning. Så fort vi har borstat ner sanden så kommer det inte att märkas särskilt mycket.