Upptaktsmöte för seniorgolfen

Upptaktsmötet hölls den 12 april och närmare 50 medlemmar hade hörsammat inbjudan.

Vår ordförande Torbjörn Johnsson inledde mötet med att informera om vad som händer och sker i klubben och vad som är nytt för i år. Vi har kvar samma banpersonal som förra året och Andreas kommer att jobba heltid hos oss fr o m 1 juni. Det borgar för att banan kommer att fortsatt hålla hög klass. Pro-am tävlingen återkommer och spelas den 2 juli.

Vi får nya krögare, Sten och Birgitta, som vi hoppas mycket av.

Johan Thorell berättade om vilka träningskurser som är inplanerade.

Beträffande seniorgolfen fortsätter vi på samma sätt som förra året, dvs vi spelar på onsdagar, anmälan skall göras på golf.se senast måndag och startavgiften är 70 kr. Klassindelning är densamma, A-klass 0-22,0, B-klass 22,1-29,0 och C-klass 29,1-54,0.

Tävlingen startar den 26 april och efter 23 omgångar blir avslutningen den 4 oktober. Tävlingsledare och spelprogram finns på hemsidan. Där kommer även sammanlagt resultat att finnas.

Seriespelet kommer igång i slutet på maj och vi är väl representerade på både dam- och herr-sidan.

Det är en mycket trevlig tävlingsform och vi uppmanar alla som vill vara med i något av våra lag att anmäla sitt intresse till kansliet eller direkt till resp lagledare.

Vi har 2 damlag i sörmlandsserien, med Agneta Wagneryd och Agneta Lundström som lagledare och ett mix-lag med Ingegärd Branting som ledare.

För herrarna har vi lag i H60 och H70 sörmlandsserien med Peter Starck resp Kenneth Hellstedt som lagledare. Dessutom spelar vi i mellansvenska veteranserien H65 med Bengt Andersson som lagledare.

Frivilliga insatser behövs för att klubben ska fungera bra och för att hålla anläggning och bana i det fina skick som vi blivit bortskämda med.

Göran och Helena har hand om servicegruppen som jobbar på tisdagar och de välkomnar alla vara med och göra en insats, oberoende vilka färdigheter man har. Det finns alltid något passande att göra.

För klubbens ekonomi är rangen och kiosken viktiga inkomstkällor och där behövs också frivilliga insatser. Ulf Wagneryd administrerar bollplockningen och beträffande kioskpass kan man anmäla sig till kansliet.

Nu är det hög tid att damma av klubborna och vara redo för en ny säsong så snart banan öppnas. Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt!

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Tävlingskalender

Här kommer 2023 års uppdaterade tävlingskalender.
Välkomna med era anmälningar.
De sitter även som anslag i klubbhuset.

Medlemskap 2023

Vi känner att trivseln bland både medlemmar och gäster är stor hos oss och vi hoppas och tror att det beror på en både vänlig och

Dressning greener

Imorgon eftermiddag (onsdag 3/5) kommer greenerna få sig en sanddressning. Så fort vi har borstat ner sanden så kommer det inte att märkas särskilt mycket.