Uppdatering från banchefen!

Hej!

Nu är säsongen i full fart och jag hoppas de flesta av er börjar hitta till ett stabilt golfspel nu när de första stela vårrundorna förhoppningsvis är avklarade.

Själv kämpar jag dessvärre fortfarande med att hitta tid till min FÖRSTA runda för året. Jag måste medge att nu börjar det svida kraftigt i golfsjälen att inte ha spelat någonting ännu så jag får nog sätta högsta prioritet på den frågan snart.

Hur som helst, här kommer en kort sammanfattning om läget på banan:

Greenerna ser bra och välmående ut nu när dygnstemperaturen har stigit kraftigt efter den sega och långdragna våren. Tees och fairways börjar sakta men säkert läka ihop de svampfläckar vi har haft, undantaget de tees som ligger i skugga som troligtvis kommer att ta lite extra tid på sig. Vädret har varit bra den senaste tiden men självklart är man aldrig nöjd, för nu är problemet den väldigt lilla om inte nästan obefintliga nederbörd under vår och försommar. För med mycket värme kombinerat med gödning som vi lägger på så kräver gräset betydligt mer vatten när det växer kraftigt så regn behövs också med jämna mellanrum. Bevattning kör vi förvisso i princip varje natt men det funkar snarare mer som underhåll för att slippa torrfläckar så gott det går, men regn är alltid bäst. Dock ser det ut att komma en mindre omgång regn de närmaste dagarna vilket vi ser fram emot.

Som ni kanske har sett så har vi byggt till ytterligare en nivå på 12:ans tee. Detta för att få ihop den tee till en enda lång tee. Och gräset har börjat växa ganska ordentligt där, men spelklart lär det nog inte bli förrän i slutet på sommaren tror jag.

Förutom den dagliga klippningen så ska vi passa på att ytlufta och dressa greenerna en del framöver för att få fastare yta och jämnare bollrull. Vi ska även se till att stödså greenerna nu när marktemperaturen stigit upp, detta för att få in lite nyare och bättre grässorter i greenerna inför framtiden.

Vi har även fått glada besked att det lilla gäng medarbetare vi har från kommunen ska få gå en röjsågs kurs så samtliga har tillstånd att köra röjsåg. Det ser vi fram emot för då blir det röjning ordentligt i alla diken och ställen där vi inte kommer åt så bra med klippare och vi själva inte hinner att röja så ofta.

 

Mitt minne är inte det bästa men jag tror jag har fått med allt, och med det sagt så håller vi tummarna för mycket regn (på nätterna) och sol (på dagarna) de kommande veckorna.

 

Mvh

Banchef Andreas Manninen

 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat