Uppdatering från banchefen!

Sköna maj!

Så brukar man ju säga och denna gång stämmer ju uttrycket till 110%. I alla fall om man är en sommarsugen badfantast. Själv har jag redan hunnit badat ett par gånger vilket inte hör till vanligheterna, men det är tack vare mina små barn som blir helt vanvettiga när dom kommer nära vatten och ser chansen att slänga sig i, så ur den aspekten så tackar jag för att maj månad bjudit på denna högsommarvärme.

 

Som skötare av en golfbana dock så kan jag inte påstå att det varit helt i linje med mina önskemål vädermässigt, i början var solen och värmen alldeles utmärkt och få för att gräset skulle sätta igång och växa ordentligt så att vinterskadorna läckte ihop men nu har avsaknaden av regn har satt sina spår på stora delar av banan.

Nåt som är svårt t.o.m för mig att komma ihåg under denna “vårstart” är att det endast är 1 månad sen vi öppnade banan och att vi innan dess hade en extremt vinterseg och kall april med några utslagna greener och mycket svampskador på sina ställen. Så det har varit en ordentlig väderomställning från att vi öppnade banan.

 

Nu lämnar vi vädersnacket och går till vad som hänt denna månad. Vi började säsongen med stora bevattningsproblem då de som grävde för fiber genom banan lyckades gräva av både kablar och stamledningar på vissa ställen. När vi lagat stamledningen så kom efterspelet när rör och spridare blev fulla med grus och större plastbitar från stambrottet, och det har hållit i sig fram till nu då jag tror och hoppas att det sista är överspelat. Vi har grävt upp en liten bit ledning på 4:an pga att det varit stopp i röret, så jag har lämnat det öppet med mening utifall det skulle komma mer sten och skräp dit. Men det ska snart läggas igen.

Utöver det så har det varit ett par maskinhaverier som tagit tid att åtgärda, ruffklipparen som exempel var ur funktion en hel vecka som många av er säkert märkte när man helt plötsligt nästan var tvungen att träffa fairway för att ens hitta bollen.

För ca 2 veckor sen var vi ute och stödsådde alla greener med nya gräsfrön, detta ska göras en gång till framåt augusti-september. Anledningen är att få in lite nyare bättre grässorter i greenerna som förhoppningsvis ger lite bättre kvalité och gör att de klarar vintern lite bättre.

Handvattning pågår i skrivande stund för fullt för att försöka hålla de värsta torrfläckarna borta, det märks väldigt väl på bland annat vissa tees att bevattningen inte gör sitt jobb. Mycket pga spridarna sitter helt felplacerade och inte täcker de gräsytor de är menade för att göra. Men med den lilla personalstyrka vi har ihop med att vi har fått många oplanerade saker att ta hand om så hinner vi helt enkelt inte med att åtgärda problem som att omplacera spridare m.m,  utan vi får försöka släcka de värsta “bränderna” i hopp om att regnet letar sig hit inom snar framtid.

Bunkrarna är på gång att fyllas på med en del sand så att de snart ska kunna vara både finare att titta på och bättre att spela ur.

I samband med denna torka så har gräset börjat lugna ner sig lite i tillväxt nu, så jag säger med stor försiktighet att förhoppningsvis får vi lite tid över och åtgärda vissa problemområden som vi har när vi slipper klippa lika ofta.

 

Jag säger tack för denna gång och nu ska jag googla olika typer av regndanser så får vi se om det är nån av dom som funkar!

 

Med Vänlig Hälsning

Andreas Manninen

Banchef

 

 

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat