Toppbetyg till golfveckan 2013

Rekordmånga golfare, blåskimrande himmel, en jättestor sol (nåja) och ett fullständigt överbelastat prisbord – sådan blev Flens GKs golfvecka 2013.

– Det kunde inte blivit bättre. Ett stort tack till alla dessa golfentusiaster och alla våra fantastiska sponsorer som hjälpt oss, säger Kurt Andersson, en av de tävlingsledare som hållit samman arrangemanget på golfklubben.

Detta var andra gången som Flens GK arrangerade en golfvecka och det står redan klart: Om medlemmarna får som de vill så blir det en fortsättning nästa år. Och nästa. Och nästa …
– Vi gjorde en rundfråga bland deltagarna och alla föreföll överens om att vi ska fortsätta.

Veckans fem tävlingar samlade över 300 deltagare – många av dem från klubbar både i grannskapet och från andra delar av landet. Violslaget, damtävlingen som var först ut även 2012, lockade ännu fler deltagare den här gången. Andra dagens tävling, Krogrundan, fick en chockstart. Efter 27-28 graders värme och stekande sol under Violslaget slog vädret om till 12 grader och ösregn under Krogrundan. Det hindrade inte 36 par (72 personer) från att klafsa ut i blötan och sätta puttar på löpande band.

Resten av golfveckan blev en enda lång vandring i sol och värme och avslutningen på lördagen blev till och med så het att en av segrarna, Bengt-Åke Karlsson, själv förvånades över att han lyckats ta sig runt 18 hål utan att förtäras i solgasset.

Här är alla segrare:
Violslaget (sponsrad av GTS Frakt i Flen): A-klassen: Iréne Spångberg, B-klassen: Bibbi Andersson, båda Flens GK.
Krogrundan (sponsrad av lokala lunchrestauranger): A-klassen: Lars-Åke Westlind, Motala GK/Anders Engdahl, Flens GK, B-klassen: Bibbi Andersson/Bengt Andersson, båda Flens GK.
Färgfemman (sponsrad av Färghandlarna och Resia): A-klassen: Stefan Pörn, Sollentuna GK, B-klassen: Arvid Karlsson, Flens GK.
Flens Putting Open (sponsrad av Jim Andersons golfshop och Flens Event&Nöje): Damklassen: Annicka Norén, Flens GK, B-klassen: Håkan Spångberg, Flens GK.
Stenbergsgolfen (sponsrad av Stenbergs Bil i Bettna, Lita Screen i Bettna och Riks FM Nyköping och Lita Green): A-klassen Cristian Tryphonos/Andreas Tryphonos, båda Katrineholms GK, B-klassen: Bengt-Åke Karlsson, Katrineholms GK/Jens Kåbring, Flens GK.

– Det här var resultatet av ett suveränt jobb av alla som ingått i tävlingsledningen och inte minst av det stora engagemang som våra sponsorer visar för Flens GK, säger Bengt Andersson, vice ordförande i klubben.

Björkved till salu!

Nu finns det fin björkved till salu, kluven i nov – dec. så ej helt torr.  600kr/ kubik  50kr/ säck 40 L  Hemkörning och avlastning

Nu startar Inomhusträningen igen!

Onsdagen den 12 januari kl. 9-11kör vi igång inomhusträningen igen. Alla är välkomna! Vi tränar balans, styrka och rörlighet med Lena och teknikträning med Johan.

Vinteruppdatering banan!

Hej allesammans! Julledigheten närmar sig i vanlig ordning med snabba steg. Vinterkylan överraskade oss tidigt i år och länge trodde jag den skulle hålla i

Ordförandebrev November

Jodå, det är mycket som händer hos oss på Norrtorp trots att golfsäsongen är över! Först har vi JULMARKNAD lördagen den 27 november kl. 11