”The friendliest golf club I have ever played at” – i ordförandebrevet

Ordförandebrev augusti 2016.

”The friendliest golf club I have ever played at”, sade vår brittiske medlem Chris Lock i tacktalet när han och Tage Persson hade vunnit Brunnsborrarnas tävling. Det är bara att ta till oss berömmet som förstås är riktat till oss alla, medlemmar och persona. För visst är det så! Fint beröm fick vi också av Björn Karlsson, f.d. greenkeeper på Katrineholms GK och pappa till Robert Karlsson, som gav oss Dagens Ros i våra ortstidningar där han konstaterade att vi har en bana i svensk toppklass.

Och golfsäsongen rullar på. ”Det är ju nu på hösten som banan är som bäst”, säger Andreas vår banchef. Så låt klubborna stå lätt åtkomliga och gå ut på banan så mycket du hinner.

  • Att vi har en bana som nog aldrig har aldrig varit i bättre skick har förstås gett resultat i såväl antalet medlemsrundor som i antalet greenfeegäster. Det positiva ryktet sprids och vi är alla klubbens ambassadörer. Banarbetarnas professionalism och slit parat med ny fairwayklippare och spruttruck har gett resultat. Servicegänget och bankommittén ska förstås också ta åt sig av äran och alla som har bidragit till maskinfonden. Men nu behövs en ny ruffklippare också så var är ni alla ni som har råd och som vill ha en bana i fulländat skick att spela på? Maskinfonden söker fler bidragsgivare – kom igen nu! Hör gärna av er till mig så kan jag svara på era funderingar. Eller sätt helt enkelt in pengar direkt på bankgiro 702-1983.Ange namn och Maskinfonden.
  • SM i lagspel genomförde vi med bravur, tävlingsledningen och banpersonalen rosades och maten på restaurangen var god, allt enligt utvärderingen. Det är mycket som ska planeras och genomföras när det gäller sådana arrangemang och det är kul när allt går väl i lås. Tack alla som bidrog!
  • Hela sommaren har det vimlat av barn på tisdagskvällarna när Golfäventyret har haft sina aktiviteter. Och våra juniorer blir allt fler, aktivt tränande med Jim, och flera tävlingar inom ramen för Skandia Cup har genomförts. Johan Thorell driver på och flera ungdomsledare har ställt upp. Emma Rasmusson, som alltid finns till hands när en insats behövs, fick som belöning delta när Sörmlands Sparbank gav nio juniorer i sitt verksamhetsområde möjlighet att träna och spela med Robert Karlsson i samband med Challenge Tour på Katrineholms GK. ”Ni hade inte kunnat ge mig en bättre belöning, det var helt underbart”, sade en glad Emma efteråt.
  • Och på tisdagskvällarna har också Fadder- och Kom-igång-golfen samlat nya och gamla medlemmar så det har varit full fart på banan och runt klubbhuset och det känns väldigt roligt! Välkommen alla nya medlemmar!
  • KM har spelats och som vanligt var det många goda resultat som registrerades. Herrklassen vanns av vår banchef Andreas Manninen med Gustav Ågren på andra och Johan Thorell på tredje plats. Damklassen vanns av Katarina Nilsson, följd av Lena Hagelberg och Agneta Wagneryd. Hela resultatlistan finns på golf.se
  • Vår hemsida har vi jobbat med under några år och arbetet fortsätter nu under ledning av vår medlem Åsa Grenander. Synpunkter tas tacksamt emot av Åsa på asa.grenander@telia.com

Golf är ingen garanti för ett långt och hälsosamt liv, men oddsen ökar garanterat! Ynglingarna på bilden firar tillsammans 250 år 2016. Gissa vilka två som fyller 90.IMG_1249