Stefans restaurang får lovord

”En njutning!” ”Förstklassig mat!” Lovorden kommer från restauranggäster på Flens GK. Krögaren, Stefan Smielkiewics, ler glatt. “Det kunde varit värre, säger han med klädsam blyghet.

Säsongöppningen blev inte vad Stefan tänkte sig då han tackade ja till att bli klubbens nye krögare. Men ingen kunde ana att en pandemi skulle slå ut allt från topprestauranger över hela världen till de mindre restaurangerna där en ensam krögare sköter verksamheten. Men så blev det. Fast inte för krogen på Flens Golfklubb.

– För de stora krogarna gällde att försöka skala ner till en omsättningsnivå de kunde klara. För mig var det tvärtom. Jag kom till ett odukat bord och började med att jobba mig upp från noll, säger Stefan.

Och det gick bra. Gästerna var utspridda i lokalen och höll sig till Folkhälsomyndighetens råd om tillräckligt avstånd – bara vartannat bord är dukat. Under vintern har restaurangen varit stängd men snart börjar golfsäsongen igen. Och när värmen återkommer så blir det dessutom möjligt att sitta utomhus.

– Och blir det väldigt mycket folk så kan vi duka upp ytterligare bord på övre våningsplanet, så det här kommer att bli bra.

Stefan, som bor i Nykvarn, pendlar till golfbanan varje dag och handlar sina råvaror hos lokala leverantörer både i Sörmland och Östergötland.

– Gillar inte halvfabrikat. Jag har under årens lopp stött på olika former av matlagning men för mig låter det ologiskt att exempelvis köpa halvfabrikat av andra kockar. Då jobbar jag hellre från scratch så jag vet vad som ligger på tallriken. Nummer ett är att satsa på husmanskost med fisk och kött men det finns också a la carte också där det kan dyka upp både ost och skinka-mackor och skaldjur.

Stefan har en diger köksbakgrund som köksmästare, restauranglärare och krögare på ett oändligt antal hotell, äldreboenden och toppkrogar både i Stockholm och utomlands de senaste 16 åren. Han började känna att det nu var dags att ta sig an något ”eget”, att få bygga upp en rörelse helt på egen hand.

– Och då blev det en golfrestaurang – underbart! Här är en mysig miljö, jag jobbar på mina egna villkor och det är en ny infallsvinkel för mig. Dessutom det roligaste jag kan tänka mig.

– Och när sedan coronan är passerad så lovar jag att det ska bli än mer fart här. Kanske med lite grillkvällar och andra mysigheter, säger Stefan.

Veckans lunchmeny v17 2021

Välkomna till restaurang Norrtorp och njut av den sköna miljön och god, vällagad vanlig mat. Givetvis pandemisäkrat med gott om plats både inne och på

Banstatus!

Hej alla golfare! Säsong 2021 är nu i full gång även fast solen och vårvärmen endast tittat fram ett fåtal dagar sedan vi öppnade. Trots

Ny hemsida

Hemsidan har fått ett nytt utseende. Men var lugn, all information och alla artiklar från tidigare finns kvar. Läs här om vad vi ändrat.