Damgolf 2020

Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att arrangera damgolf även i år. Coronapandemin och dess påverkan i samhället tvingar oss dock till andra rutiner. Vi måste till att börja med följa SGF:s föreskrifter för golfspel som tillåter klubbtävling där man själv väljer starttid och medspelare, VSOP, men lottning av bollar är inte tillåten. Därför måste man själv välja spelpartner och starttid (om du inte spelar med någon annan än din partner är det ok att ha partnern som markör). 

Följande rutin kommer att gälla: 

Vi spelar bara slaggolf 18 hål, så länge restriktionerna gäller.
Vi spelar 2- bollar eller 3-bollar
A-klass upp till 30.5
B-klass 30.7 och uppåt

Kom ihåg att ni som är 70 år och äldre kan välja orange tee om ni vill.

Anmäl dig som vanligt på golf.se , senast söndag kl. 15.00

Välj en kompis (eller två) och boka in er på en valfri starttid, under hela måndagen. Det sociala umgänget får vi tyvärr vänta med. Om du inte har en kompis att spela med kan du skriva en förfrågan på messenger.

Kom till start strax innan starttid och hämta ett scorekort i lådan vid startkuren. Fyll i båda/alla namnen så att det tydligt framgår vilken rad som tillhör vem i bollen. 

Scorekortet skall omfatta båda (alla) i bollen, men skall föras och handhas endast av en spelare, som ansvarar för kortet. 

Håll avstånd till andra spelare och undvik klungbildning i startområdet och ute på banan. 

Startavgiften 50 kr betalas med swish till Marie, 070 359 39 45  

Efter rundan kontrolleras scorekortet/stäms av med medspelare och signeras endast av den som fört kortet. 

Scorekortet skall därefter fotograferas och skickas med sms till tävlingsledaren Anne-Marie Björk 070 461 67 82 som registrerar resultatet. Det är mycket viktigt att scorekortet är tydligt ifyllt så att det går att läsa av. 

Resultatlistan kommer att finnas på golf.se   Det 10 bästa rundorna kommer att räknas.

Närmast hål kan vi tyvärr inte ha pga restriktioner om hantering av scorecorten. 

Det finns instruktioner och regler hur vi ska uppträda på banan som var och en bör känna till. Självklart måste vi också ta hänsyn till de allmänna regler för att förhindra smittspridning som gäller i samhället i övrigt och därför gäller att iaktta försiktighet och använda sunt förnuft. Vi skall vara glada att vi kan få utöva vår favoritsysselsättning i dessa tider. 

Vi är medvetna om att ovanst rutiner kräver lite extra av var och en, men vi hoppas att det ska fungera och att vi kan genomföra damgolfen på ett bra sätt. 

Vi börjar på måndag 4 maj. 

Varmt Välkomna hälsar DK

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Tävlingskalender

Här kommer 2023 års uppdaterade tävlingskalender.
Välkomna med era anmälningar.
De sitter även som anslag i klubbhuset.

Medlemskap 2023

Vi känner att trivseln bland både medlemmar och gäster är stor hos oss och vi hoppas och tror att det beror på en både vänlig och

Dressning greener

Imorgon eftermiddag (onsdag 3/5) kommer greenerna få sig en sanddressning. Så fort vi har borstat ner sanden så kommer det inte att märkas särskilt mycket.