Ordföranden: ”Bäddat för härlig golfhöst”

Grattis till oss alla – nu har vi en toppfin bana och i augusti kom också den efterlängtade sommarvärmen. Det bäddar för en härlig golfhöst.

Vad är  ”5000 kronors-klubben”? Och varför finns den? Jo, vi var några stycken som kände att vi ville bidra med en summa pengar för att möjliggöra lite snabbare investeringsfart än vad budgeten i dagsläget medger. Kanske finns det fler som känner likadant och som har möjlighet att avsätta en engångssumma, tänkte vi vidare. Så växte idén om ”5000 kronors-klubben” fram. Se hemsidan för mer information.
Man kan förstås också bidra genom att köpa dekalen ”Jag stöder Flens Golfklubb” för 500 kronor. Och naturligtvis genom att hjälpa till med allehanda sysslor i klubben. Mycket görs av våra medlemmar och allt är oerhört uppskattat och välkommet. Att driva en golfanläggning på ideell basis är kul och stimulerande men det är ett stort åtagande som kräver många goda insatser.
Golfförbundets bankonsulent har varit på besök och kan, liksom vi andra, konstatera att banan blir allt bättre och bättre och att banpersonalen gör ett mycket bra jobb.

Kom till Hälsoveckan! Hela vecka 39 är det Hälsovecka i Flens kommun. Då är vi förstås med och visar upp oss och slår ett slag för golfen. Programmet är inte klart men vi kommer att ha aktiviteter tisdagen den 22 september. Uppmana vänner och bekanta som ännu inte har upptäckt golfens tjusning att komma ut till Norrtorp den dagen! Vill du vara med och hjälpa till? Hör av dig till mig på mail monica.falk@telia.com eller mobil 072-210 88 82.

Satsningen på barn och ungdomar. I sommar har vi haft en hel del mycket uppskattade aktiviteter för barn och ungdomar. Redan nu är diskussionerna igång för nästa år. Alla barn och ungdomar och ni som har barn och barnbarn – välkomna med förslag och idéer till kansliet. Eller på vår facebooksida.

Ta chansen lära dig mer om golfreglerna. Det är mycket att hålla reda på som ny golfare. Många gånger ligger energi och koncentration helt och hållet på slagen och att ta sig fram till hålet. Det där med regler och hur man ska bete sig på golfbanan kan då lätt komma i skymundan. Tryggheten i att kunna det viktigaste när det gäller spelet på banan ger ett oerhört mervärde.
Onsdagen den 9 september klockan 18.00-19.30 bjuder vi därför in alla nya golfare till en regelkväll. Anmälan senast måndagen den 7 september till 070-7335117 eller kennethhellstedt@hotmail.com

Inbjuder till ”nystart”. Känner du någon som har gått nybörjarkurs men inte blivit medlem? Eller som har slutat spela golf? Eller som har gått ur Flens golfklubb? Vi inbjuder nu till ”nystart” bland annat med en träff onsdagen den 2 september klockan 18.00 till cirka 19.30. Anmälan senast den 28 augusti till 070-7335117 eller kennethhellstedt@hotmail.com

Dags för nybörjarkurs. Vet du någon som så här på höstkanten vill gå en nybörjarkurs? Då finns möjligheten de två första helgerna i september. Kontakta vår pro Jim Anderson eller kansliet för information och anmälan.

Hur tycker du året har varit? Styrelsen är nu i full gång med att utvärdera årets verksamhet inklusive vår befattningshandbok. Kom gärna med synpunker till undertecknad. Vi har också, uppmanad av vår arbetsgivarorganisation SLA- arbetsgivarna, tagit fram ett underlag för arbetsfördelningen mellan personal och ideellt arbetande medlemmar.

Monica Falk  Monica Falk, ordförande