Ordföranden: ”Missa inte jubileumsveckan”

Jubileumsveckan står för dörren, solen skiner och banan blir bara bättre och bättre. Alla som inte har brutit benet eller är skadade på annat sätt, missa inte våra tävlingar under jubileumsveckan!

Själv sitter jag med gipsat ben efter att ha rasat nedför slänten från tee på hål 18. Ja, det finns två trappor! Naturligtvis kan jag inte spela golf på ett tag, men så klart ska jag vara ute på Norrtorp under jubileumsveckan, ta del av restaurangens erbjudanden och förstås har Lasse och jag anmält oss till Jubileumsbuffen den 11 juni. Och jag har en idé om att trots allt vara med i puttningstävlingen.

Barn- och ungdomssatsningen. Vår barn- och ungdomssatsning är en succé. På tisdagar klockan 18-19 samlas massor av barn för att under ledning av Jim Anderson och Johan Thorell och deras medhjälpare ta del av Golfäventyret. Gustav Ågren har dessutom varit runt på bland annat kommunens Sommarkul och visat hur roligt det är att spela golf.

Eftersom årets regnigaste dag inträffade när vi hade vår familjedag blir det en ny satsning lördagen den 11 juli mellan klockan 11 och 13 i samband med avslutningen på jubileumsveckan. Och Jim har ungdomsträning söndagar och torsdagar. Hjälp till att få ännu fler barn och ungdomar intresserade av golf och att delta i våra aktiviteter.

Försäljning av dekalen ”Jag stödjer Flens GK”. Trögt går det däremot med försäljningen av vår dekal. Kom igen nu! Visst är du liksom jag medveten om vilken förmån vi har som kan utöva golfandet på vår fina anläggning. Visa det genom att köpa dekalen, gärna flera. Kostar 500 kronor och som jag har meddelat tidigare så går pengarna till investeringar som förbättrar banan, i första hand maskiner. Som ett exempel så kostar enfairwayklippare=demonstrationsmaskin 360 000 kronor.Begagnade maskiner finns men då kan man åka på dyra reparationskostnader.

Dekalen finns att köpa i receptionen. Tänk vad snyggt det skulle se ut på parkeringen om alla medlemmar hade klistermärket på sin bil! Kul också när man är ute på andra golfklubbar och någon uppmärksammar att nu är det greenfeegäster från Flens GK här.

Aktiviteter för nya golfare. Uppskattade aktiviteter har vi genom faddergolf och Kom-igång-golf på tisdagar. Tusen tack till alla engagerade medlemmar som driver de här aktiviteterna.

Jubileumsveckan. Och nu golfveckan som vi i år också kallar Jubileumsveckan. Det är 30 år sedan Rune Svensson, vår förste ordförande och medlem nummer 1, tillsammans med några likasinnade bildade Flens Golfklubb. Tyvärr gick Rune bort i våras och får inte uppleva vårt jubileum. Familjen Bånge på Norrtorp nappade på idén och 1989 kunde de första nio hålen invigas.

Klubben driver nu själv banan och anläggningen i övrigt. Först nu kanske vi till fullo inser hur bra vi hade det när vi bara var en klubb och familjen Bånge såg till att vi hade fin bana att spela på. Vi är ju numera inte bara en golfklubb utan har även ett driftbolag att ansvara för. Att sköta, underhålla och utveckla vår anläggning med banan, bevattningsanläggning, fastigheter, maskiner med mera är ett stort och ansvarsfullt uppdrag.

Restaurangen under jubileumsveckan. Våra fantastiska krögare har också mobiliserat inför jubileumsveckan. Varje dag hela veckan blir det After Golf mellan klockan 16 och 18. Då kan du avsluta golfrundan med restaurangens egen Ceszlan Sallad men det blir också traditionell Fish & Chips och Golfburgare. Under vardagarna stänger köket klockan 17.30. På lördagen avslutas jubileumsveckan med en läcker medelhalvsbuffé mellan klockan 19 och 20.30.
Den kvällen stänger restaurangen 23.00. Vill man delta i buffén på lördagen så gäller det att boka biljett. Försäljningen kommer att pågå fram till torsdag klockan 15, hälsar restaurangens kockar.

Banan. Apropå banan så kan vi alla med glädje notera att den blir bara bättre och bättre. Andreas, vår banchef, och hans mannar gör ett enormt bra jobb. Ingenting sker av en slump, det finns planer för allt, både på kort och på lång sikt. Engagerade medlemmar funderar förstås på vad som händer och varför. Om man tittar på hemsidan under https://flensgk.se/banstatus/ så är man hela tiden uppdaterad och slipper spekulera över ”varför det är på detta viset”.

Dessutom tweetar Andreas och där går det bra att ställa frågor. Och självklart kan man haffa honom eller någon annan av banarbetarna och fråga om något eller bara säga: ”Vilket bra jobb ni gör”.

Hemsida och facebook. Nu flöda det av information på vår hemsida! Och besök vår facebooksida så kan du också kommentera och lägga in dina synpunkter. Det är den facebooksida som har vår logga som är vår egen.

Temakvällar med Jim. Jim Anderson är inte bara engagerad i vår ungdomssatsning förstås. Förutom att ta hem och sälja golfutrustning av högsta kvalitet och till bästa pris, ge enskilda lektioner och nybörjarkurser så startar han nu temakvällar för att alla ska ha möjlighet att förbättra sitt golfspel. Kostar 50 kronor per gång och betalas på plats. Onsdagar klockan 18 – 19 med början den åttonde juli. Häng på!

Tre sätt du kan stödja vår golfklubb. Här kommer tips från en medlem om hur man kan stödja sin förening:
Om Du har en prenumeration på Bingolotto. Välj att stödja Flens Golfklubb.
Om Du spelar på Svenska Spel. Stöd Flens Golfklubb genom ”GRÄSROTEN.”
Köp vår fina dekal ” STÖD FLENS GOLFKLUBB.”

Njut av livet och att du kan spela golf på en fantastisk anläggning i naturskön omgivning. Och om du liksom jag är tillfälligt justerad så tänk på att det kommer bättre tider. Njuta av naturen kan man göra ändå!

Monica Falk_2
Monica Falk, ordförande