Mars 2016: ”En vår med glada nyheter!”

Här kommer glada nyheter från Flens GK! Om nya krögare, medlemsförmåner, utbildningar, tävlingar och frivilliga ideella krafter.

  • Det som alla frågar mig om, vare sig de är golfare eller inte, det är: Har ni fått några nya krögare? Och JA, det har vi! Vi hälsar Fredrik Thörnberg och Linda Jonasson Amann hjärtligt välkomna. Fredrik kommer närmast från Lejondals Slott och Linda från Restaurang Kvarnen i Stockholm. De kommer snart att bli utförligare presenterade på vår hemsida med intervju och information om menyer och aktiviteter.
  • En annan glad nyhet är att vi nu är sju klubbar i Södermanland som samarbetar. Det är, förutom Flens GK, Jönåkers GK, Kiladalens GK, Trosa GK, Gnesta GK, Stallarholmens GK och Strängnäs GK. Avtalet innebär att alla fullbetalande medlemmar med spelrätt, ungdomar upp till 25 år och tillsvidaremedlemmar får spela på halv greenfee alla dagar i veckan på dessa banor. Det framgår i bokningssystemet om man är berättigad rabatten så det blir inga problem när man ska betala. Vi kommer att diskutera fler samarbetsförmåner under våren.

Om någon vill uppgradera sitt medlemskap till fullbetalande, dvs. 4900 kr, för att kunna ta del av den här förmånen går det förstås bra. Det är bara att kontakta kansliet. För den som inte har spelrätt finns ett utbud på hemsidan att välja bland. Där finns också uppgift om alla olika medlemsalternativ.

  • Det är inte så lätt att komma ihåg alla regler och förhållningssätt som vi golfspelare bör vara medvetna om. Men det finns de som vet lite mer än vi andra och snart kommer inbjudan till roliga och intressanta regelkväller med Annicka Noren och Agneta Wagneryd. Bland annat blir det promenad på banan så att man på plats kan se vad som gäller.
  • Bättre golfspelare vill vi väl alla bli. Jim kommer tillbaka och erbjuder som vanligt golflektioner för oss redan aktiva. Vet du någon som vill ta grönt kort så tipsa om säsongens nybörjarkurser som inom kort presenteras på hemsidan.
  • Vi gladdes åt en bana i fin utveckling förra året och vi har stora förväntningar på fortsättningen. Alla åtgärder som vidtogs inför vintern, bland annat att vi sparade fairway och greener och bytte till vinterspel relativt tidigt, kommer att bära frukt denna säsong. Och servicegruppen har jobbat hela vintern och vad de har gjort kommer ni att upptäcka när ni går ut på er första runda! Vi bockar och tackar för att de oförtröttligt jobbar för att miljön runt banan ska bli bättre och bättre.
  • Faddergolf och Kom-igång-golf blir det liksom senior- dam- och herrgolf. Naturligtvis ska vi alla delta i vår tävlingsverksamhet – och räds inte att utmana dig själv och andra – det är ju så vist ordnat i golfen att vi har ett handicapsystem som gör att alla kan vara med! Mer information kommer.
  • För att driva en golfklubb och en golfanläggning krävs ett stort engagemang och många frivilliga krafter. Välkommen du också att ha roligt tillsammans med andra hängivna medlemmar. Servicegruppen (även damer är välkomna), Faddergolfen, Kom-igång-golfen är några av de aktiviteter där nya krafter är välkomna. Hör av er till kansliet eller ta kontakt med ansvariga. Se hemsidan för mer information.
  • PS om bilden här ovan: Än så länge är det vinterbanan som gäller för Vidar Norén, till vänster, Bosse Finnman och Thomas Ledenvik. Men snart är det dags …

Monica Falk, ordförande