Juli 2016: ”Banan blir bara bättre och bättre!”

Och banan blir bara bättre och bättre!
Tommy Gustafsson, som har varit medlem sedan starten 1989 och som är en av oss alla som jobbar ideellt för att underhålla och utveckla Flens golfklubb och banan, sa häromdagen: ”Banan har aldrig varit så fin som den är nu”! Visst, vintern och våren har varit gynnsam och de flesta golfbanor håller en hög standard i år, men nog måste vi hålla med Tommy och ösa beröm över Andreas, vår banchef, och hans team!

Nu är barn- och ungdomsaktiviteterna i full gång. På tisdagar klockan 18 – 19 är övningsområdet fullt av entusiastiska golfäventyrare under ledning av Johan Thorell, Jim och alla våra golfande unga ledare. Vi välkomnar förstås alla barn som vill haka på, det är bara att komma ut och vara med. Det kostar 100 kronor för hela säsongen. Och föräldrar, ni är välkomna att hjälpa till.
Våra fina golfungdomar tränar under Jims ledning två gånger i veckan. Dessutom har vi arrangerat Skandia Cup och erbjuder möjlighet för ungdomarna att åka med till Hook för träning med Eddy Eriksson, känd bland annat från Golftidningen (bördig från Mellösa och vars föräldrar är medlemmar i vår klubb). Dessutom har flera av ungdomarna utbildat sig som ledare och är i sommar aktiva såväl i klubben som inom ramen för kommunens Sommarkul. Fina vitsord har de fått och vi fortsätter nu vår satsning på att få fler barn och ungdomar att röra på sig och gärna börja spela golf. I samarbete med Sörmlandsidrotten, Flens kommun och flera idrottsföreningar i kommunen drar vi igång ett ettårigt projekt där vi på olika sätt och i olika etapper bjuder in barn- och ungdomar till idrottsaktiviteter.
Som ni förhoppningsvis har sett är övningsfältet invid 4:an under utveckling. Det är nu också en korthålsbana och det kommer att hända mer där. Tyvärr är det någon/några som inte har förstått att man ska lägga tillbaka uppslagen torv här likväl som på fairway. Men nu vet alla det!
Hjälp behövs när vi står som arrangörer av SM i seriespel den 15 och 16 juli. Lista finns i klubbhuset och det går förstås bra att ringa till kansliet och anmäla sig. Nu får vi visa vad vi går för! Självklart har vi ett lag med banchef Andreas som kapten.
Vässa formen hos Jim och boka in 27-30 juli i kalendern för då har vi vår golfvecka. Vår inbjudningstävling för damer genomförs redan den 12 juli. Kom och var med och bjud in golfande vänner och bekanta.
Vår satsning på Handigolf tillsammans med Flens kommun fortsätter med Stefan Pettersson som träningsansvarig. Jättekul att vi har kommit igång!
Det blev Kenneth Hellstedt och Ulf Wagneryd som vann lottdragningen bland de som betalat in till maskinfonden, och de får åka till Wäsby golfklubb och spela John Deeres tävling. Grattis och stort TACK till alla som stöder klubben genom Maskinfonden. Mer information kommer om nästa tävling som alla som har gått med i Maskinfonden får delta i. Det vore fint om vi kunde bli fler!
Fint om vi alla kan hålla koll och hjälpa till att hålla bana och anläggning på högsta nivå. Ta med en extra flaska vatten och fyll på i bolltvätten vid behov eller släng på en skvätt på blommorna om det ser torrt ut. Eller…, ja, ni förstår säkert vad jag menar.
Mycket tjat om pengar, tycker ni kanske, och visst vi går runt, det är absolut ingen fara, men ska vi tagga upp anläggningen behövs det medel för det. Vi har utmärkta resurser i form av kompetent personal, såväl på banan som på kansliet/receptionen/pro, och en mängd ovärderliga ideella krafter. Då har vi ett enormt fint läge för att också kunna utveckla banan och anläggningen i övrigt.
Viktiga inkomstkällor för oss är rangen och kiosken där vi alla kan bidra till att vi ökar omsättningen. Intäkterna från greenfee har ökat något och ju mer vi alla berättar för golfande vänner och bekanta om hur fin banan är desto fler kommer hit. Fullbetalande medlemmar behöver vi fler så ta med era vänner ut på banan och motivera dem att börja spela golf och håll koll på Jims nybörjarkurser.
Restaurangen med Fredrik och Linda hade kort startsträcka, men har kommit igång fint. Tänk på att en golfrestaurang är en viktig del av en golfklubbs attraktionskraft så ät där så ofta ni kan så att omsättningen håller god nivå.
Vi kan stödja klubben också när vi spelar annat än golf. Om du har en prenumeration på Bingolotto, välj att stödja Flens Golfklubb. Om du spelar på Svenska Spel, stöd Flens Golfklubb genom ”GRÄSROTEN
.” Våra partner/sponsorer är ovärderliga och alla får gärna hjälpa till att hitta fler. Och så har vi dekalerna och Maskinfonden.
Visst har vi en fantastisk klubb och anläggning! Gå ut på banan och njut! Vi har många fina golfrundor framför oss innan vintermörkret lägrar sig över oss!

Monica Falk_2

Monica Falk, ordförande