September 2017: ”Så mycket beröm vi får!”

En härlig sommar för oss i Flens golfklubb har det varit! Har man hållit sig till Flen med omnejd har golfvädret varit perfekt. Regnet höll sig på avstånd i det längsta och först när vi verkligen behövde det kom det som på beställning!

 • Vill passa på att hälsa årets alla nya medlemmar välkomna till golfen och Flens GK.
 • Så mycket beröm vi har fått i sommar av såväl medlemmar som greenfeegäster! Banan är naturligtvis vår viktigaste tillgång och den underhålls och utvecklas under professionell ledning av banchef Andreas. De nya maskinerna är en annan viktig del i att banan är så fin som den är. Vår banpersonal har fått helt nya möjligheter att göra ett bra jobb. Alla som satt in en slant på maskinfondenskonto har en del i det. En medlem frågade om det är försent att bidra och det är det förstås inte. Det finns olika alternativ:
 1. ”Fullbetald femtusing”. Betala en engångssumma på 5 000 kronor. Du får då delta i en speciell golftävling, erhåller fem greenfeebiljett samt tio polletter till rangen.
 2. ”Delbetald femtusing”. Dela upp betalningen med 1 000 kronor per år under fem år (eller snabbare om så önskas). Du får då delta i en speciell golftävling. När du har betalat in 5 000 kronor får du de fem biljetterna och polletterna.
  Betalas till bankgiro 702-1983. Kom ihåg att ange namn

Om du skyndar dig hinner du vara med i årets Maskinfonstävling den 17 september. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

 • Det är inte bara banpersonalen som får beröm. Killarna i reception och kansli inklusive vår pro bidrar i allra högsta grad med service och gott bemötande till de positiva omdömena. Dessutom alla positiva medlemmar som våra greenfeegäster möter och den goda maten i restaurangen förstås.
 • Vår barn- och ungdomssatsning fortsätter att utvecklas positivt. Tisdagarnas golfäventyrare har blivit fler och fler, de äldre ungdomarna som tränar lite mer avancerat med Jim har även deltagit i tävlingsverksamhet i distriktet med gott resultat. Deltagande i träningsläger på Hook och supercamp på hemmaplan har gett positiva effekter. Men vi vill nå och motivera fler ungdomar att spela golf! Vi tar tacksamt emot idéer och fler eldsjälar.
 • Golf är en sport som främjar hälsa och välmående och golfrundor i trevligt sällskap är gott och väl för många. Vill man ändå pröva sin förmåga i tävlingssammanhang bjuds som bekant många möjligheter i vår klubb. Förutom klubbtävlingar lockar damgolfen, herrgolfen och seniorgolfen många deltagare.  I skrivande stund vet vi att Flens GK vunnit seriespelet i mixedserien och troligen damserien. Grattis till alla som deltog och grattis till Flens GK!
 • Apropå tävlingar: Ta chansen och anmäl dig till Flens GK:s Scramble den 7 oktober. Man anmäler sig individuellt och sedan lottas lagen ihop med ungefär samma spelhcp. Trevligt och roligt!
 • Hälsotemat är aktuellt på många sätt. Flens kommun satsar nu på ”Fler friska år i Flen”. Mer information kommer. Och – golfare lever längre – se artikeln i Eskilstuna-Kuriren om Rune – 92, som började spela golf 1952. Sitter på anslagstavlan i klubbhuset.
 • Golf är alltså inte bara tävling och motion – minst lika viktigt är den sociala aspekten. Det är verkligen roligt att vi har så många olika sociala konstellationer som hittar på olika arrangemang. Utgångspunkter är till exempel bostadsorterna, vännerna, släkten, arbetskamraterna mm. Golf är ett utomordentligt bra medel för att hitta nya vänner och sociala nätverk och en bra början är att delta i klubbens olika arrangemang.
 • Ingen av oss som jobbar ideellt i klubben får någon som helst ersättning för det vi gör annat än en massa tack och uppskattning – och så har vi roligt förstås. Men – i år liksom förra året ordnar vi en utbytesresa till en annan golfklubb och i år är det till Finspång. Så välkommen du också i något av gängen som bidrar till klubbens och anläggningens utveckling, det blir en resa nästa år också. Det är också ett bra sätt att få nya vänner och bekanta.
 • Säsongens trauma har varit den segslitna processen gällande restaurangens alkoholtillstånd. Ännu inte klart efter mer än fem månader! Mycket förlorade intäkter, framför allt för Loi, men även för klubben.

En av våra nya sponsorer bosatt i Flen tackar för att vi kontaktade honom. Han hade inte varit ute vid golfbanan tidigare och var förvånad och överaskad över att det finns en så fin anläggning i Flens kommun! Så visst kan vi alla vara stolt över den anläggning som vi gemensamt äger genom vårt medlemskap i Flens GK! Och nu ser vi fram emot många fina höstdagars golfrundor.