Mars 2017: ”Lovande säsong väntar”

Jaha, då är det snart dags igen! Vi ser väl alla fram emot golfsäsongen 2017 och det ser lovande ut.

Nedan informerar jag om BANAN, PERSONAL, RESTAURANGEN, ANSÖKNINGAR, KIOSKEN, GOLFENS DAG, LADDBOX och lite till. Kom ihåg att kolla på hemsidan för där får ni kontinuerlig uppdatering om vad som händer och sker. Och glöm inte facebook där vi alla kan hjälps åt att lyfta fram positiva händelser och sprida information i våra nätverk.

BANAN. Banans skick är väl det vi alla är mest intresserade av och banchef Andreas meddelar att övervintringen av banan ser bra ut. Förra året var greenerna prioriterade och det har gett resultat. Och genom det i höstas uppsatta elstängslet har vi hållit vildsvinen stången. Lite kvarvarande skador finns dock att laga. För mer information se https://flensgk.se/uppdatering-banan-efter-vinteruppehall/. Och så kan vi stolt notera att Andreas var en av sex nominerade som 2016-års greenkeeper. Vann gjorde Daniel Panzar från Landeryds GK, den klubb som blivit utnämnd som Årets Golfklubb 2017. Vi har lite att jobba mot!

PERSONAL. I samarbete med Flens kommun tar vi emot personer som behöver komma ut på arbetsmarknaden och första gruppen är i full färd med att jobba på och omkring banan. Varmt välkomna till oss! Och snart kommer alla våra kompetenta säsongsanställda killar tillbaka. Och i början av april dyker Jim som vanligt upp. Välkomna åter!

RESTAURANGEN. Vi är glada att kunna hälsa vår nya krögare Loi med fru Hoi välkomna. De står i startgroparna och är ivriga att få igång restaurangen. Båda är uppvuxna i restaurangbranschen har gedigen erfarenhet av att laga såväl svensk husmanskost som asiatiska rätter. Om väder och vind står oss bi öppnar de i samband med påskhelgen. Mer information kommer.

ANSÖKNINGAR. Genom ansökningar har vi fått lite välkomna medel som vi väl behöver. Taket på maskinhallen måste bytas ut och till det har vi fått 50 000 kr från kommunen. Det täcker en del men förstås inte allt – det är ett stort tak! Vi har även fått bidrag från kommunen för att iordningställa orange tee. Några fler ansökningar ligger ute som vi inte har fått besked om ännu men det handlar bland annat om att iordningställa övningsområdet vid 4:an.

KIOSKEN. Lite motigt känns det att kommunen beslutat att de feriearbetande skolungdomarna inte får jobba på helger. Det betyder att vi själva, med ideella krafter, måste bemanna hela säsongens helger och inte bara innan och efter sommarlovet. Men, för den som inte har provat på det kan jag lova att det faktiskt är väldigt roligt att stå där! Kul om vi får frivilliga att anmäla sig. Passen är 9.30 – 13.00 och 13.00 – 16.30. Anmäl ditt intresse till kansliet.

GOLFENS DAG. Nytt för i år är att Svenska Golfförbundet, tillsammans med alla golfklubbar som vill vara med, satsar på att marknadsföra golfen samma dag i hela Sverige. I år blir Golfens Dag den 20 maj. Samtidigt firas Fest i Flen och där har vi fått möjlighet att visa upp oss och även få transporter från centrum ut till golfbanan. Golfens Dag handlar förstås om att synliggöra golfen och att få fler att upptäcka golfens tjusning. Idéer och förslag till aktiviteter tas tacksamt emot. Toppen om alla som kan, anmäler sitt intresse av att vara med och vara ambassadörer.  Och också tar med sig släkt, vänner och bekanta som kan tänkas vilja börja spela golf hos oss. Mer information kommer.

LADDBOX. Nu kan ni skaffa elbil och passa på att ladda den när ni spelar golf. Vi har fått en laddbox från Vattenfall som kommer att monteras inom kort.

KOM MED I GÄNGET. Vi är många som jobbar ideellt för att hålla fanan högt och sköta och utveckla vår fina golfanläggning och klubb. Det finns plats för alla och det är kul.  Vad är du intresserad av: hemsidan, sponsring, tävlingsverksamheten, kiosken, maskiner och reparationer, banan och runt omkring, barn-och ungdomsverksamheten, medlemsrekrytering, faddergolf eller något annat? Kontakta mig så hjälper jag till att lotsa dig rätt. Jag nås på mobil 072-210 88 82 eller på mailen monica.falk@telia.com

Med förhoppningsfulla golfhälsningar

Monica