Maj 2017: ”Allt är öppet och igång”

Under mitt yrkesverksamma liv skapade jag metaforen ”även en mulen dag lyser solen ovanför molnen och förr eller senare skiner den på oss igen”.  Nu handlar det inte om någon metafor utan den krassa verkligheten! Så nu väntar vi på en varm och härlig maj, en fantastisk sommar och en underbar höst. För nu är allt öppet och igång!

Nedan informerar jag om kommande aktiviteter, våra samarbetspartner, Sverigelotten, sökta och beviljade medel, laddboxen, Sörmlandssvingen, tidsbokning och det som hör ihop med det.

KOMMANDE AKTIVITETER Ni hittar kontinuerligt våra planerade aktiviteter på hemsidan och på facebook. Den 4 maj bjuder damkommittén in till prova-på aktiviteter, Kuriren Cup den 7 maj och kanske viktigast av allt just nu – GOLFENS DAG den 20 maj. Då ska hela golfsverige bjuda in och försöka få fler att upptäcka golfens tjusning. Vårt program finns på hemsidan. Nu är det VI som ska göra det – dvs. alla som har möjlighet att vara med den dagen ska förstås komma och ge syn för sägen att golf är en fantastisk sport/aktivitet som fler borde upptäcka. TA MED DINA NÄRA OCH KÄRA, VÄNNER OCH BEKANTA och var med och spela GRÖNGÖLINGSGOLFEN!

SAMARBETSPARTNER Intäkter får vi i form av årsavgifter, greenfee, genom ansökningar till olika instanser och, en mycket viktig inkomstkälla, genom sponsring eller, som vi väljer att kalla det, samarbete med företag. Ni ser ju skyltar på våra fastigheter och på banan. Bakom varje skylt finns ett företag som betalar för att få ha sin skylt hos oss.  Vi utvidgar nu det samarbetet och lägger upp klickbara loggor till företag som betalar lite extra för det. Vår nya partner Husman & Hagberg ger 1500 kr till klubben om en medlem tipsar någon som vill köpa eller sälja hus att vända sig till dem och det leder till en genomförd affär. Alla företag syns som vanligt under rubriken: partners. Och nu kommer det, självklart ska vi medlemmar, när det är aktuellt, försöka handla varor och tjänster hos de företag som stödjer oss!

SVERIGELOTTEN I samarbete med Svenska Golfförbundet säljer vi golfklubbar Sverigelotten. För varje såld lott får klubben 8 kr. Säljs i receptionen. Så nu hänger det på oss att vi hittar olika sätt att roa oss med våra lotter: priser i tävlingar, så väl i gänget som i våra officiella tävlingar, köp och ge i present till vänner och bekanta, köp till dig själv som belöning/tröst efter golfrundan ja, det är bara att hitta på skäl så att vi säljer slut på lotterna.

SÖKT BIDRAG från SGF till utveckling av övningsområdet vid 4:an har vi gjort. Vi har fått 20 000 kr av sökta 100 000 kr och det använder vi till konstgräs. Förhoppningen är att området ska användas av alla som vill träna, men också av de som är nyfikna på golf. Därför är det viktigt att alla som tränar där tänker på att inte slå sönder banan. Det är ett övningsområde och inte ett ställe där man kan slå slag på slag och slå sönder gräsytor utan att laga. Det kommer att hända saker under våren och sommaren där så att det ska bli ett trevligt ställe att mötas med golfträning i fokus. Obs! Soptunnorna som står vid vägen är privata och får förstås inte användas av några andra.

LADDBOXEN som jag informerade om i förra ordförandebrevet beslöt vi efter moget övervägande att skicka tillbaka. Det beror på att det i dagsläget skulle bli alldeles för dyrt och komplicerat att få den på plats vid lämpligt ställe på parkeringen. Synd men så fick det bli.

SÖRMLANDSSVINGEN kallar vi samarbetet med Jönåker, Kiladalen, Trosa, Grytsberg, Stallarholmen och Strängnäs. Som ni vet spelar vi alla som är fullbetalande medlemmar på halv greenfee på dessa banor alla veckans dagar och även förmånligt deltagande i tävlingar ingår. Nu finns också en facebooksida där vi kan lägga in nyheter och aktiviteter.

TIDSBOKNING införde vi mellan kl. 6.00 – 18.00 förra året. Tänk på att alltid boka din rond i förväg. Det gör du på Min golf, genom att ringa eller boka personligen i receptionen. Innan du går ut ska du anmäla dig i receptionen. Gå aldrig direkt ut utan att säga till att du/ni är på plats och var i god tid. Vi vet då alltid att det är spelare ute på banan om det skulle hända något, banpersonalen vet hur det ser ut på banan och var de kan jobba utan att störa och vi får fungerande statistik när det gäller beläggningen på banan mm.  Om du inte kan utnyttja din starttid ska det meddelas/avbokas i god tid. Svenska golfförbundet menar att det finns spelare som bokar in en extra person som aldrig dyker upp för att kunna gå en runda i två-boll med sin kompis eller respektive. Det hindrar då ytterligare en två-boll att komma ut och klubben kan dessutom förlora greenfeeintäkter.  Förhoppningsvis är det inget som sker hos oss.  Och när det är tryck på banan flyttar vi, som alla andra golfklubbar, ihop spelare i två-bollar till fyrbollar. Det är trevligt att spela med andra också!

Ja, då är det bara att köra då! Spela mycket golf för att må bra, vara med i tävlingar och andra aktiviteter, handla i kiosken, ta lektioner av Jim och handla i hans shop (du vet väl att han har samma priser som Dormy och att det han inte har hemma kan han beställa), äta i restaurangen, dra hit golfande vänner och bekanta (vi har fina golfpaketserbjudande tillsammans med hotellen i närområdet), uppmuntra andra att börja spela golf och företagen att vara våra samarbetspartners. Vi är ju som ett litet ekosystem där vi frodas tillsammans!

Med vårliga golfhälsningar

Monica