Juni 2017: ”Ett härligt sommarprogram”

Vilken förmån! Att få knata runt mitt i en naturupplevelse! Och inte bara en gång utan hur många gånger vi vill! Visst har vi det bra. Att få spela en bana som är placerad i denna natursköna del av Sverige och så välskött! Har ni tänkt på att när man tittar mot Torpsjön från tee (särskilt herrtee) på 10:an ser det precis ut som ett hjärta. Kolla nästa gång.

Nedan ger jag lite information om vad som händer i sommar.

Våra nya golfare vill vi förstås ge möjlighet att komma ut på banan. De som har hcp 36-54 kan spela (tid måste bokas, naturligtvis) måndag tom torsdag. Det har framförts att det har varit svårt att annars komma ut på banan och spela. Tänk på att släppa igenom bakomvarande parti (gäller förstås alla) om de får vänta på er. Du som är erfaren golfare – erbjud dig gärna att gå en runda med våra nya golfare. Lista finns på anslagstavlan i entrén.

Prova på golf Om man som medlem vill ta ut en kompis för att prova på golf går det bra att göra det en gång per kompis torsdagar kl. 15 – 17. Bokas i receptionen och det är förstås gratis för kompisen.

Nästa nybörjarkurs börjar den 1 juli.

Bättre golf. Goda möjligheter att förbättra sitt golfande har man om man tar ett par lektioner med Jim. Prova – det ger resultat och jag talar av egen erfarenhet! Och ibland kan det löna sig att byta utrustning. Kolla med Jim – han har stort kunnande och stort utbud i shopen och det som inte finns hemma kan han beställa.

Damgolf har vi på måndagar från kl. 15.00. Alla golfande damer är välkomna att vara med.  Varannan vecka spelar vi 9 hål och varannan 18 hål. Har man inte tävlat tidigare är det här ett bra sätt att under trivsamma och lättsamma former prova på att tävla och samtidigt få nya golfvänner.  Anmäler sig gör man via www.golf.se eller genom att ringa receptionen. Vill du veta mer kan du kontakta damkommitténs ordförande Mia Sellgren Boström eller någon annan i damkommittén.

Golfäventyret kör vi varje tisdagskväll kl. 18.00-19.00. Alla barn mellan 4-12 är varmt välkomna. Första gången gratis och vill man vara med i fortsättningen kostar det 150 kr för hela säsongen.

Juniorerna har kommit igång ordentligt i år med träningar, träningsläger men också tävlingar och deltagande i bland annat ungdomsserien. Vi har ett toppengäng med fina golfungdomar! Och vi vill ha fler förstås!

Seniorgolfen lockar över 60 golfare varje onsdag fm. Men det finns plats för fler så det är bara att boka! 50+, damer och herrar oavsett hcp är välkomna.

Herrgolf spelas endera onsdag eller torsdag med tidsbokning valfri tid under dessa dagar.

Klubbtävlingarna ska ni hålla koll på och spela! Närmast den 9 juli med Sörmlandssparbanks tävling. Det finns plats för många och det är roligt! Titta under fliken ”Tävling” på hemsidan och anmäl via www.golf.se eller receptionen.

Sörmlandssvingen bjuder in till tävling den 1 juli i Strängnäs – anmälan via www.golf.se . Alla fullbetalande medlemmar och ungdomar betalar, som ni redan vet, halv greenfee alla dagar på följande golfbanor: Jönåker, Kiladalen, Trosa, Grytsberg, Stallarholmen och Strängnäs. Liten rabatt även på tävlingsgreenfee.

Sverigelotten ska ni köpa och stödja klubben och förhoppningsvis vinna pengar. Obs! Vinsterna på nuvarande lotter ska hämtas ut senast den 31 augusti men det kommer nya lotter med senare uthämtningsdatum. Ni kan också enkelt stödja klubben när ni köper bingolotter eller spelar genom Svenska Spel.

Många med mig har väl som barn drömt om att få stå i en kiosk. Nu har vi chansen för det finns fortfarande några lediga helgpass i kiosken i sommar. Kolla på hemsidan och anmäl dig.

Och alla har väl sett hur fint det har blivit på övningsområdet vid 4:an. Tack alla som har jobbat med det, banpersonal och frivilliga, ingen nämn och ingen glömd – ni vet själva vilka ni är. Och kolla det nylagda taket på maskinhallen. Det är mycket som ska underhållas och utvecklas när man äger en anläggning som vår!

Och nu är det bara att gå ut och spela och avsluta rundan med en god lunch hos Loi med familj!

Trevlig sommar!