Ordförandebrev april

Minst sagt trögstartad har vår golfsäsong varit i år. Vi får hoppas att det betyder att resten av året blir fantastisk! Fint i klubbhuset blev det när vi bjöd in till inomhusstäddag trots att det inte var så många som dök upp.  När vi bjöd in till städdag på banan var vi ett fyrtiotal personer som jobbade, festade på korv som belöning och spelade 9 hål med varierande resultat i det fina vädret.

  • Vintern har gått hårt åt några greener och vi håller tummarna för att vi kan öppna banan till helgen.
  • Rangen öppnar snart, nu med asfalterade utslagsplatser och förhoppningsvis snart kompletterad med bollmaskin där man kan använda sitt bankkort.
  • Sedvanlig damträning blir det den 1 maj. Anmälan till kansliet eller på damernas anslagstavla.
  • Restaurangen öppnar igen och Loi med familj är tillbaka. Vi får se till att äta där så ofta vi kan, det är inte lätt att försörja sig på en golfrestaurang.
  • Årets första nybörjarkurs startar den 5 maj. Tipsa vänner och bekanta. För mer information se hemsidan.
  • Samma dag, den 5 maj kl. 10.00 blir det träning för att undvika skador med Marie Frisell, auktoriserad 3D-tränare och PT.
  • Den 6 maj kl. 14.00 blir det uppstartsträff för juniorerna. De är taggade för de har tränat inomhus hela vintern och våren under ledning av Emma Rasmusson (som också har kört Golfäventyret för våra minsta, stort TACK, Emma).
  • Årets första tävling är Kuriren Cup den 6 maj. Skynda er att anmäla er!
  • Och så har vi fått tillskott i servicegänget i form av pigga damer. Tisdagar kl. 9.00 är alla, såväl damer som herrar, välkomna att dyka upp.
  • Att tänka på: Kolla våra bokningsregler på hemsidan. När vi har tidsbokning ska vi alltid boka när vi går ut och spelar mellan kl. 06.00 – 18.00. Är du osäker på hur man gör är det bara att kolla med killarna i receptionen/kansliet. Om receptionen är öppen ska vi säga till innan vi går ut. Och om man inte använder sin bokade tid ska man avboka senast 3 timmar innan. Var öppna för att låta andra gå med i bollen, det är många som inte har någon att spela med.
  • Golfens Dag den 26 maj bjuder på många aktiviteter. Ta ut en vän på Gröngölinggolf, pusha alla flickor ni känner att prova på golf med Nyköpings pro Malin Landehag m.fl. genom projektet Golftjej Sörmland (som har fått 10 000 kr av Anna Nordqvist = stipendiet hon fick av Svensk Golf). Och naturligtvis ska ni killar i alla åldrar spela premiären av Blåbandet tävlingen till förmån för Prostatacancerforskningen! Se hemsidan.
  • Under ett år har vi genom kommunens försorg haft våra somaliska killar som extra resurs på och framför allt omkring banan. Det projektet upphör nu så nu får vi klara oss själva. Vi är mycket tacksamma för att vi fick delta och att vi har kunnat finslipa runt omkring på vår vackra anläggning.

Och så ses vi förstås på Bygga, Bo, Hälsa – mässan på Hammarvallen lördagen den 28 april där vi är en av många utställare och där vi ska försöka få fler att inse hur kul det är att spela golf.