Ordförande: ”Visst är vi privilegierade”

Så har vi passerat sommarsolståndet. Många fina golfdagar har vi kunnat njuta av under våren och försommaren. Nu i högsommartid så har vi vädermässigt gått in i en något lågtrycksbetonad period men solen och värmen ska nog återkomma med full kraft om vi bara har tålamod.

• Golfveckan närmar sig och det är hög tid att anmäla sig. Tipsa gärna golfande vänner och bekanta.
• Juniorträning erbjuds på söndagarna. Nu får vi hjälpas åt att motivera fler ungdomar att börja spela golf.
• Ett hett tips. Golfregler ändras och det är hur som helst inte lätt att komma ihåg allt. Nu finns ”Genväg till golfens regler” att köpa i shopen för 85 kr.
• Bevattningen har vi haft problem med. Nu har vi gått igenom hela systemet och förhoppningsvis ska det fungera framöver.
• Marknadsföring av klubben är förstås något vi alla kan ägna oss åt i olika sammanhang. En idé från en medlem är att man kan marknadsföra klubben i sin ortsdel i samband med marknadsdagar och andra evenemang. Broschyrer finns att få i kansliet så det är bara att köra.
• Ovälkomna besökare har vi haft under sista veckan i juni. Först tog sig några förslagna personer in i klubbhuset genom det lilla runda fönstret i dörren mot golfvagnarna för att sedan slå sönder väggen till shopen. De var ute efter pengar så inget annat blev stulet. De hade full koll på var våra larmdektorer sitter så de var tydligen bekanta med lokalerna vilket känns obehagligt. Nu förstärker vi larm mm.
Sedan gav sig tre äventyrslystna hästar från en granngård ut på nattligt äventyr. Konstiga djurspår i bland annat 4:ans bunker förbryllade men fick sin förklaring.
• Vi vill alla ha en så bra bana som möjligt att spela på. Det vi var och en kan bidra med är att lägga tillbaka uppslagen torv och laga nedslagsmärken på greenerna.
• Parkering. Glädjande är att parkeringsplatsen inte räcker till alla dagar! Det betyder att vi och restaurangen är välbesökta. Planer finns på att utöka parkeringsytan och att smalna av befintliga platser något. Kommer att ske när tid finns.
• Blommor/hängpetunior i arrangemang har vi fått av Flens kommun. Ser kanske lite ynkligt ut nu så här i början men förhoppningsvis tar det sig med hjälp av tillhörande bevattningssystem.
• Bra initiativ finns det gott om i klubben. Som t.ex. att rensa dungen mellan hål 13 och 14! Toppen – stort tack till killarna som gjorde det.
• Utmärkt god mat i restaurangen har vi fått i år. Uppmärksammas också i en kommande bok ”Hundraåringens receptbok” där såväl Norrtorps golfbana som restaurangen presenteras. Och rätten är förstås: Skaldjursterrin med syltad rödlök.
• Ambitions- och verksamhetsinriktning. Som ny ordförande men mångårig medlem i klubben har jag försökt att i ord fånga in vad vi som klubb och anläggning är och vad vi vill vara. Det jag har kommit fram till är ett resultat av samtal med medlemmar, personal och besökare. I styrelsen enades vi om att den formuleringen kan vara en grund för klubbens/anläggningens fortsatta utveckling. Texten finns under rubriken ”Om oss” på hemsidan. Kom gärna med synpunkter.

”Nu när du spelar så mycket golf så höjer du väl ditt handicap hela tiden”, sa en icke-golfande vän till mig häromsisten. ”Helt rätt”, svarade jag men fick förstås lov att tala om hur systemet fungerar. Trägen vinner och så småningom kanske resultatkurvan vänder åt rätt håll igen. Men under tiden är det i alla fall, hur det än går, fantastiskt att få ha förmånen att spela golf, njuta av banan och naturen och få umgås med så många trevliga människor som man inte skulle ha träffat utan golfen. Visst är vi priviligierade!