Nye banchefen vill förbättra greener

Han är 33 år och förra året höjde han sig till 0 (noll) i handicap. Möt Andreas Manninen – ny greenkeeper och banchef på Flens GK.

Andreas Manninen kommer närmast från Åda GK. FOTO: Gösta Elmquist
Andreas Manninen kommer närmast från Åda GK.
FOTO: Gösta Elmquist

Det där med ”höjning” har sin förklaring:

– Jobbet har gjort att jag höjt och sänkt mig vartannat år. Förra året var alltså en höjning så i år bör det bli en sänkning, säger han.

Och den sänkningen ska alltså komma på Flens golfbana. Andreas, som tillträdde i sitt nya jobb i början av mars, räknar visserligen med att det blir massor av banarbete nu men förhoppningsvis hinner han putsa på sin handicap också.

Andreas kommer närmast från Åda GK där han jobbat i fem år som dels banarbetare, dels tf banchef det senaste året. Nu är han beredd att omsätta all sin erfarenhet i det nya uppdraget som greenkeeper i Flen.

– Jobbet skiljer sig delvis från vad jag gjort tidigare. Jag räknar med att det blir massor av planering och kontorsjobb. Det känns bra. Alla de tankar och idéer som jag har för att utveckla en golfbana får jag därmed en chans att genomföra, säger Andreas.

Just nu handlar det i hög grad om att inspektera alla hål och förbereda de första insatserna, gå igenom maskinparken och rekvirera personalstyrkan.

– Det är en riktigt mysig bana med vacker natur. Vi ska satsa extra mycket på att förbättra alla greener men behöver gott om tid för att skapa förändringarna.

I kulisserna väntar hundratals sugna medlemmar med nyputsade klubbor och sänkta handicap i blicken. Så vad önskar sig en greenkeeper i det läget:

– Mest av allt bra väder och en vältrimmad bevattningsanläggning.

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Ordförandebrev september 2022

Halva september har passerats. So what? Banan är i högform så missa inte chansen att få en riktigt skön golfrunda innan det är dags för vintergolf. skriver ordförande Torbjörn Jonsson i sitt septemberbrev.

Banan öppen igen

I dag, måndag, är banan öppen igen. Vattnet efter söndagens ihållande regn är nu borta. Men fortfarande kan en del bunkrar vara vattenfyllda. Välkomna ut!