Nybörjarguide

Det finns en näst intill oändlig mängd information och guider om WordPress om man söker på webben, både som text och som YouTube-guider. Problemet är att det stora flertalet handlar om hur man startar och administrerar sin egen WordPress-sajt, något som ni förmodligen inte är intresserade av. Ni ska bara hjälpa till att skriva och publicera några inlägg på Flens Golfklubbs hemsida.

Här har jag försökt samla information om det verktyg ni mest kommer att använda, textredigeraren i WordPress som numera heter Gutenberg. Har ni någon gång använt till exempel Microsoft Word så kommer det mesta att vara bekant, bara med knapparna på lite olika ställen, och med slutresultatet ”Publicera” istället för ”Spara”.

Som så ofta i datavärlden finns den bästa dokumentationen på engelska. Om ni har hyfsade kunskaper i engelska kan jag rekommendera att ni startar där. Informationen på svenska är helt ok, men den engelska informationen är lättare att förstå (om man behärskar språket).

På engelska

På svenska

• Om Gutenberg – Om den nya redigeraren
  • En YouTube-video om Gutenberg – Lite utdaterad men ok, Gutenberg har nu funnits i över ett år och finns på svenska. Starta vid 1:40 och titta i tio minuter eller så, mot slutet blir det lite esoteriskt