Nya karpar ger bättre miljö i dammarna

Flens GK har fått tillökning i karpbeståndet för att behålla och förbättra miljön i banans vattenhinder.

Initiativet till att förnya karpbeståndet kom från söndagsgänget med Jukka Lamminmäki och Mårten Sundqvist i spetsen. I 8ans damm har vi två karpar som börjar bli gamla, cirka 20 år. Aptiten lär avta med åren och därmed effektiviteten på renhållningen i dammen. Därför ställde söndagsgänget upp och sponsrade sex nya karpar, totalkostnad cirka 2 500 kronor.

Den 15 september planterades tre nya karpar ut i 8ans damm. Där får de göra sällskap med gamlingarna. Även i 1:ans damm släppte man i tre karpar för att förhoppningsvis hålla den ren. Där har för övrigt ett galler satts in vid utloppet så att firrarna blir kvar i dammen och håller till godo med menyn som erbjuds där.  De är växtätare och äter till exempel inte golfbollar, vilket många som välvilligt matar dem med sådana, tycks tro.

Hej golfare!

Innan du bestämmer vilken typ av medlem du ska vara i år så vill vi göra lite reklam för Sörmlandsswingen och berätta om vårt samarbete

Kallelse till årsmöte 2022 för Flens GK

Medlemmarna i Flens Golfklubb kallas härmed till ordinarie årsmöte iSkjortan, Lilla Manschetten, Drottninggatan 24 lördag den 28 januari kl. 11.00 Utöver sedvanliga årsmötesagendan kommer vår