Monica årets organisationsledare

Monica Falk, ordföranden i Flens Golfklubb, har utsetts till årets organisationsledare i Flen. Utnämningen skedde vid en idrottsgala i början av februari. 

– Det är både roligt och stimulerande. Den innebär att jag också har fått ett krav på mig för framtiden: Att fortsätta i arbeta för golfklubben men också sätta in golfen i ett större sammanhang, säger Monica.

Juryns motivering till utnämningen lyder:

Monica är en drivande kraft i integrations- och inkluderingsarbete, både i Flens GK och i arbetet att engagera fler föreningar att erbjuda aktiviteter för nyanlända. Kraften och engagemanget sträcker sig utanför den egna föreningen. En förändringsbenägen ledare med utveckling i fokus.

– Nu jobbar vi vidare för att utveckla både golfen som en hälsobefrämjande aktivitet och idrotten över huvud taget. Vi har redan ett gott samarbete mellan alla idrottsföreningar i Flen. Under höstlovet 2015 arrangerade vi gemensamt aktiviteter som riktade sig till ungdomarna i kommunen. Nu satsar vi på aktiviteter under sommarlovet 2016 samtidigt som vi ska utbilda ungdomsledare för att hjälpa oss ta hand om alla som vill vara med.

Och snart är årets golfsäsong i gång. Vad händer i Flen då?

– Då ska vi överraska både medlemmar och alla greenfeegäster med en ännu bättre bana som utvecklats under vintervilan av både våra duktiga medarbetare och servicegänget som jobbar helt ideellt. De har gjort ett fantastiskt jobb i det tysta. Snart får ni se!