Lokala regler

OMARKERADE PLIKTOMRÅDEN

I regelboken under definitionen för pliktområden står följande:

* Varje vattensamling på banan (oavsett om tävlingsledningen markerat den eller inte), såsom ett hav, en sjö, en damm, en älv, ett dike, ett öppet ytdräneringsdike eller något annat öppet vattendrag (även om det inte finns vatten där), och

* Varje annan del avbanansomtävlingsledningendefinierar som ettpliktområde.

Vad menas med detta?

Jo, att det inte behövs markeringar precis överallt. Vi har tagit bort röda pinnar där det är ganska tydligt ändå att det är ett dike, damm eller sjö.

Var ska man då droppa?

Där marken börjar slutta ner mot diket räknas som linje, och på hål 18 har vi, i början på sjösidan, en ganska tydlig strandlinje som utgör linjen. Längre fram mot green sitter röda pinnar som markerar linjen eftersom strandlinjen är väldigt ojämn där.

Vad skiljer regelmässigt mellan markerade och omarkerade röda pliktområden?

Ingenting! Du får plocka lösa föremål och du får grunda klubban.

Det måste vara känt eller så gott som säkert att bollen är i pliktområdet för att få droppa
med flagglinjen eller 2 klubblängder från början av sluttning ner mot dike, sjö eller damm.

Annars gäller det att spela en boll från föregående plats.

Du har inte inte fri dropp för pluggad boll eller tillverkade föremål.

Varför gör vi så här?

Vi underlättar för banpersonalen vid klippning. En del av de pinnar som finns nu kommer dessutom att ersättas av röda markeringsplattor framöver.

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER 2021

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid receptionen.

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt följande Lokala regler och Tävlingsvillkor.

Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKALA REGLER

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1. Out of bounds

Out of bounds definieras med vita träpinnar.

2. Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

a) Droppzoner
Om en boll är i gult pliktområde på hål 8 eller hål 18, inklusive när det är känt eller så gott som säkert att en boll som inte hittas blev liggande i pliktområdet, har spelaren dessa lättnadsalternativ var och en med 1 slags plikt:
** Ta lättnad enl. regel 17.1 eller
** som ett extra alternativ droppa den ursprungliga bollen eller en annan boll i droppzonen. Droppzonen definieras av 4 vita plattor.
Droppzonen är ett lättnadsområde enl. regel 14.3.

3. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska delar av banan
a) Mark under arbete
Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som mark under arbete.
1. Områden definierat av blå pinnar med grön topp är en spelförbudszonsom ska behandlas som mark under arbete. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt regel 16.1f.
2. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.
3. Mark under arbete inkluderar berg i dagen på områden som klippts till fairwayhöjd eller lägre.
4. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete.
5. Störande inverkan föreligger inte om skador av vildsvin bara ger störande inverkan på spelarens stans.
6. Grusfyllda dräneringssträngar på spelfältet. Lättnad kommer inte att tillåtas när dräneringar bara berör spelarens stans.

b) Oflyttbara tillverkade föremål
1. Alla avståndsmarkeringar på banan är oflyttbara.
2. Elstängslet runt banan är oflyttbart.

c) Organiska delar av banan
1. Stora eller hårda myrstackar på bananär, enligt spelarens val, lösa naturföremål som får tas bort enligt regel 15.1 eller mark under arbete från vilket lättnad utan plikt är tillåten enligt regel 16.1.

Beslutade av styrelsen för Flens GK 2021-03-09

Sponsorgolfen- 9 sep 2021!

Sponsorgolfen spelades i strålande sol efter en härlig lunch hos Krögaren Stefan på Restaurang Norrtorp. Sparbanken sponsrade med en påse peggar och en ask bollar