Ordföranden: ”Klart med restaurangen för 2015”

Flen i augusti-september.

Efter sommarens solsken och torka kom så det välsignade regnet i augusti. Och sedan kom solskenet och värmen tillbaka och gräset grönskade och växte.  Och så lite regnväder igen. Och solsken.

 • Glädjande besked är att Robin, Linda, Frida och Martin – våra fantastiska krögare – kommer tillbaka nästa år! Lite investeringar måste vi göra tills dess. Först gick en kyl sönder och så en till. Och en var redan trasig. Det är förstås inga vanliga kylskåp men det ska fixas till nästa säsong. Även ventilations- och värmeanläggningen måste vi åtgärda.
 • Vår pro, Jim, har beslutat sig för att bli året-runt-skotte. Vi har varit priviligierade som har haft förmånen att ha Jim som vår pro och många har tagit chansen att utveckla sitt golfspel under hans ledning. Hur tråkigt det än är att han nu valt att inte komma tillbaka till oss i sin pro-roll nästa år så är det lätt att förstå hans val att nu i första hand tänka på sin familj. Men – vi tänker inte släppa kontakten! Om inte han kommer till oss, kan väl vi komma till honom! Kanske kan vi lyckas övertala honom att komma på tillfälligt besök till oss. Mer info om detta kommer. Och naturligtvis börjar nu styrelsen att arbeta på en lösning till nästa säsong. Vi tackar av Jim i samband med Scrambletävlingen den fjärde oktober.
 • Vår banarbetare Roger Fagerberg lämnar oss i och med denna säsong. Han har beslutat sig för att lämna golfbranschen för andra arbetsuppgifter.
 • Våra sponsorer/samarbetspartner betyder mycket för klubben. Som ett litet tack bjöd vi in till den årliga Sponsorgolfen den fjärde september. Vet du någon som vill vara med och sponsra klubben – kontakta Jussi på kansliet.
 • Bevattningseländet ställde till det i somras. Nu är anläggningen kartlagd och vi vet vad som måste göras till nästa säsong och framöver.
 • Banan. Som medlemmar i Svenska Golfförbundet har klubben tillgång till en bankonsulent. Sedan vi övertog anläggenin har han varje år besökt oss och nu har vi bjudit in honom igen. Ambitionen är att ”snäppa upp” banan.  Mer information kommer.
 • Nu är vildsvinen på frammarsch igen. Ännu så länge ingen stor skadegörelse och vår jägare är ute på nätterna och stör.
 • Hemsidan utvecklas under ledning av vår medlem Gösta Elmquist. Tanken är att alla kommittéer ska ha en kommunikatör som lägger in senaste nytt från respektive kommitté. Kom ihåg att gå in och läsa på hemsidan lite då och då för där finns massor med information.
 • Ungdomar lider vi brist på i klubben. Men – i sommar har det strömmat till en del. Bra initiativ från Lillian Frisk som nyligen tog med sig alla åk 7-9-elever från Hälleforsnäs på en friluftsdag för att prova på golf tillsammans med Jim. Ett tiotal elever med lärare (våra medlemmar) från Stenhammarskolan startade i dimma och fick solsken på vägen. Viktigt att vi tar hand om dem. Vill du hjälpa till? Kontakta kansliet eller mig.
 • Gåvor. I klubben finns det olika grupper som spelar golf tillsammans. Några har bestämt sig för att tillföra klubben något som alla har glädje av, en del synbart för alla och annat som inte så där direkt märks. På så vis har vi fått avståndsmarkeringarna ”visparna” på fairway (Parett), elaggregat och vasskärare (seniorgolfen), blomprydnaden på hål 1 (damgolfen). Och så har ”söndagsgänget” planterat in sex karpar, tre i dammen vid 1an och tre i dammen vid 8an.  Kanske finns det mer som jag inte vet ännu eller som jag har glömt. Hör av er så att jag får veta. Och självklart välkomnas alla initiativ så det är bara att höra av sig till kansliet eller till mig. Mobil 072-210 88 82, mail monica.falk@telia.com
 • Seriespel är det många av våra medlemmar som deltar i. Kul att träffa golfare från andra klubbar och också göra oss och vår bana kända runt omkring i golfnärområdet. Våra H65 herrar kom på andra plats i division 3 och damerna vann den avslutande lagtävlingen.
 • Hösttouren pågår. Passa på att spela på andra sörmländska banor för en hundralapp. Information finns på hemsidan.
 • Sedvanlig säsongsavslutning blir det i form av den populära scrambletävlingen lördagen den fjärde oktober. Naturligtvis är banan öppen efter det och med sommargreener så länge vädret tillåter. Sedan kan man ta på sig mössa och handskar och spela på vintergreener.Fortsätt svinga! Själv ska jag ut och träna på övningsfältet vid 4an inför tävling i samband med Södermanlands Golfdistrikts ordförandekonferens.