Hej alla golfande damer, nu är det äntligen dags för tävling!

Svenska golfförbundet har från och med den första juni hävt tävlingsförbudet och vi kan åter tävla som förr.

Vi tänkte starta nästa vecka med att spela årets första tävling på tisdag den 1 juni, istället för söndag eller måndag, eftersom det är Women´s golfday den dagen. Women´s golfday är ett sätt att stärka och lyfta alla golfande damer över hela världen på en och samma dag. Vi träffas på banan vid träningsområdet kl. 14.00 för en gemensam fika och genomgång av årets tävlingssäsong. Efter genomgången gör vi en uppvärmning, för att minska skaderisken. Ni lottas ihop i 3 – bollar och spelar 9 hål inspels- och närspelstävling – Dropgolf. Reglerna för detta går vi igenom på samlingen. Kostnaden för denna dag blir 50 kr och swishas till Marie 070-359 39 45. Anmälan görs till Lena på messenger eller lenahagelberg912@gmail.com senast måndag 31/5 kl. 15.00.

Resten av säsongen spelar vi på söndagar eller måndagar. Vi öppnade på prov för att även kunna spela på söndagar då vi har fått flera yngre damer, som börjat spela och vi vill gärna få med dem i vår gemenskap och vara den tillmötesgående och vänliga klubben. Flera bor på annan ort och är bara här på helgerna och några arbetar på annan ort. Det är så roligt om vi blir fler som spelar. Naturligtvis kan alla välja att spela en söndag om man har förhinder en måndag, men vi hoppas att så många som möjligt spelar på måndagar, så att vi kan värna om den sociala gemenskapen. Vi spelar i A- och B-klass. B-klass startar på 30.7 och över i hcp.

De som spelar på söndagar bokar sin tid själva, fotar scorekortet och skickar det till annmarie.bjorck@telia.com och swishar pengar till Marie 50 kr för 18-hålstävling och 40 kr för 9hålstävling. När det gäller måndagstävling görs anmälan i GIT senast söndag kl. 15, så lottar vi tre-bollar. Alla fotar sitt scorekort och skickar till Ann-Marie och swishar pengar till Marie. Tänk på att vi fortfarande håller avstånd och inte samlas inomhus. Scorekorten hämtas i receptionen.

SGF har meddelat att vissa tillfälliga regler inte gäller längre, utan nu spelar vi där vi hamnar i bunkrarna och krattar efter oss. Flaggan får också tas ur hålen.

Vi hoppas nu att vi kommer att få en härlig golfsäsong med sol och fint golfspel. Om du inte kan vara med på upptakten den 1 juni, så kan du hämta spelprogram på hemsidan-

Varmt välkomna till en golfsäsong hälsar damkommittéen

Genom Lena Hagelberg

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Vårstädning 1 april

Golfsäsongen närmar sig med stora kliv. Så då är det även dags för vårstädning av banan på lördag 1 april är alla välkomna ut på