Golfens dag på Flens GK

En härlig Golfens Dag på Flens Golfklubb blev det när Golftjej Södermanland samlade tjugotalet flickor från sörmländska golfklubbar.

Dagens aktiviteter leddes av Malin Landehag, pro på Nyköpings GK med hjälp av Therese Larsson, juniorkonsulent på Svenska Golfförbundet, Alexandra Lennartsson, professionell golfspelare från Nyköping och Emma Rasmusson, ungdomsledare på Flens GK.

Under lekfulla och lättsamma former fick flickorna utveckla sina svingar och slag och ha en trevlig eftermiddag tillsammans i det fina vädret. Aktiviteten är en del av den satsning som Södermanlands Golfförbund gör inom ramen för Golftjej Sverige för att locka fler tjejer till golfen. Nästa aktivitet blir ett läger i augusti.

Samtidigt genomfördes premiären av Blåbandet tävlingen, av män för män. Hela 65 000 kr samlades in med hjälp av bidrag från olika företag och hela behållningen sätts in på Cancerfonden och forskningen gällande prostatacancer. A-klassen vanns av Erik Perdjaks och B-klassens vinnare Magnus Forselius sa i sitt tal det var ett fantastiskt initiativ och att han hoppas att tävlingen återkommer nästa år och att den då lockar ännu fler spelare. ”Det är en cancerform som kan drabba oss alla” sa han vidare.

Julmarknad

Lördag den 26 november mellan klockan 11 och 14 är ni hjärtligt välkomna på golfklubbens julmarknad. Vi hoppas ni vill komma och titta till oss

Stängd range

Nu är hösten här på riktigt och vatten temperaturen har sjunkit och då gör även våra rangebollarna det. Så nu håvar vi upp de sista