”En höst med mycket frivilligarbete”

 

Nu står väl de flesta golfutrustningarna inställda för vintern. Men på banan och på kansliet pågår det aktiviteter. Och vill man så går det att trotsa novemberdis och vintermörker och ta en runda på våra nio vinteröppna hål. Och så har vi årsmötet att se fram emot!

Många frivilliga insatser görs i klubben. Säkert finns det fler som vill bidra och samtidigt ha roligt tillsammans med andra medlemmar. Nu stundar ett nytt år och vi välkomnar alla som har möjlighet att delta i utvecklingen av klubben och banan.

Har du kunskap, erfarenheter eller intresse inom något område som du tror kan vara till nytta för klubben – skicka ett mail till kansliet info@flensgk.se eller ring 0157-157 70 eller till monica.falk@telia.com eller 072-210 88 82.

Eller anmäl ditt intresse i samband med årsmötet. Det kan handla om praktiskt arbete (på och runt banan, maskiner, fastigheterna), arbete i kommittéerna, juridik, marknadsföring, ungdomsverksamhet, webb och it med mera.

Vi har i höst med hjälp av Carl-Johan Lönnberg, bankonsulent på Svenska Golfförbundet, vidtagit en rad åtgärder för att förbättra banan och rusta den inför 2015. Det arbetet kommer att fortsätta med full kraft under nästa år och förstås kontinuerligt.

Vi annonserar nu efter en greenkeeper/banchef inför nästa säsong.

Vildsvinen fortsätter att ställa till problem. Vi har träffat vår jägare som har skyddsjakten på banan och försöker hålla vildsvinen i schack. Något de inte gillar är stark parfym. Har du några gamla flaskor därhemma så lämna gärna in dem på kansliet eller ta med till årsmötet.

Med en anläggning som har 25 år på nacken kommer förstås en del ”överraskningar”. Som till exempel frysar som ”pajar” i restaurangen, ventilationsanläggning i klubbhus som måste renoveras och servas, bevattningssystem som krånglar och pumpar som måste packas om, maskiner som måste bytas ut och sedan förstås allehanda förbättringar som önskas på banan. Och vi tar tag i allt detta!

Fantastiskt roligt var det att vara med när våra duktiga krögare Robin, Linda, Martin och Frida fick ta emot priset som ”Årets nyföretagare i Västra Sörmland ”. Motiveringen lydde: “På bara en säsong har de etablerat ett namn i en hårt konkurrensutsatt bransch. Det gör att gäster är beredda att åka en bit för att ta del av upplevelsen som det är att äta på Norrtorps golfbanas restaurang”. Stort GRATTIS! Och välkomna tillbaka i vår!

Traditionsenligt avslutades tävlingssäsongen med en scrambletävling där 132 medlemmar deltog i det härliga höstvädret. Kurt Andersson, vår mångåriga tävlingskommittéordförande, tackade därmed för sig. Stort TACK, Kurt, för ditt engagemang och för allt arbete du har lagt ner!

Och den 21 oktober kom det 99 entusiastiska golfare som rest Sörmland runt under hösten för att delta i höstourens olika deltävlingar.

Söndagen den 14 december kl. 13.00 är alla medlemmar välkomna på årsmötet. I år är vi i Söderskolans matsal. Passa på att träffa golfkompisar och få information om klubbens verksamhet!