God jul och gott nytt år!

Här kommer en glad nyårshälsning: Elva greenkeepers höll veteranmöte på Flens GK. ”Banan var i perfekt skick”. Ett omdöme av experter kan man lugnt påstå.
Jag ska återkomma till detta men låt mig först konstatera att m
ed jul- och nyårsfirande framför oss är kanske tankarna på golfen inte de som oftast dyker upp just nu. Men några ihärdiga medlemmar låter sig inte hindras av väder och vind utan syns flera dagar i veckan påpälsade spelandes på våra vintergreener.

Årsmötet det 12 december blir förstås en naturlig summering av året som gått, men ger också en glimt av kommande säsong.
Lite information:

  • Vi erbjuder nu alternativ för att bli med i ”5000-kronorsklubben” eller vad vi nu ska kalla det för (Femtusingen kanske eller rätt och slätt Maskin-/utvecklingsfonden). Det är medel som avsätts speciellt för maskininvesteringar. Man kan fortfarande sätta in 5000 kronor direkt men – man kan också dela upp betalningen med 1000 kronor om året. Vi återkommer med mer information i samband med utskicket av årsavgiftsinbetalningen.
  • Vi har fått möjlighet att träna (Arctic) och bada på Hammarvallen. Mer information kommer. Kontaktperson i klubben är Kenneth Hellstedt. Epost: hellstedt@hotmail,com
  • Den som inte är involverad i en golfklubb och en golfanläggnings skötsel och underhåll kan ju lätt få för sig att det inte händer ett dugg under vintern! Men, jag försäkrar, det gör det. Några exempel följer här:
  • Andreas, banchefen och Magnus (de två som jobbat på banan under eftersäsongen) har arbetat för fullt med invintringen av banan dvs. hålpipning och dressning av greenerna och luftning av fairway och tee, slyröjning samt tvättat, servat och lagat maskiner (det senare med hjälp av Birger Mellström, vår mångkunnige medlem). Mellan varven har de fångat möss som försöker äta upp gräsfrön och annat för oss. Dessutom har de lagt ut en slags kulor, som ska hålla vildsvinen borta, runt banan. Och håll tummarna, om det är det eller det faktum att det inte är så många ekollon i år, så har vi klarat oss rätt väl hittills.
  • Servicegänget, dessa fantaskiska seniora män som jobbar minst en gång i veckan, har tagit bort rötter, jämnat till och grusat gångarna och snyggat till vid 13:s green på höger sida och tagit bort växtligheten i diket ner mot Torpsjön. De ger sig inte även om det blir snö – då blir det slyröjning.
  • På kansliet har bokslut för 2015 och budget för 2016 stått på agendan. Alla nuvarande och tilltänkta nya sponsorer kontaktas, statistik och rapporter tas fram och skickas åt olika håll och kanter. Årsmötet förbereds med allt som hör därtill. Inbetalningsunderlag har mailats ut så att de som vill kan dela upp årsavgiften och efter årsmötet skickas fakturorna ut. Efter lite ledighet så börjar förberedelserna inför 2016.
  • Kommittéerna har skrivit verksamhetsberätteler och gjort verksamhetsplaner för 2016.
  • Styrelsen har summerat året som gått och planerar det nya och visionerar om framtiden. Diskuterat årsavgifter, greenfeeavgifter, anskaffning och finansiering av nya maskiner. Lägger sista handen vid den nya organisation som förhoppningsvis är transparant och gör att vi får ett tydligt helhetsperspektiv och att vi håller hög kvalitet och effektivitet. Har skrivit kontrakt med Jim som kommer tillbaka nästa år och jagar ny krögare.
  • Dessutom ska all personal förstås ta ut den semester de inte får/kan ta ut under sommaren.

Vi är ju som bekant numera inte bara en golfklubb utan vi driftar också hela anläggningen, med allt vad det innebär, så det finns lite att göra.

Och så tillbaka till vad utomstående greenkeepers tycker om vår bana. Vi har väl alla glatt oss åt det lyft som banan har fått i år under banchefen Andreas ledning. I tidskriften ”Greenbladet för professionell grönyteskötsel” berättas om veteranmöte på Flens GK där elva greenkeepers träffades, spelade golf och trivdes på restaurangen. ”Banan var i perfekt skick” står det att läsa. Ett omdöme av experter kan man lugnt påstå!

Nu hoppas vi på god uppslutning på årsmötet som äger rum lördagen den 12 december klocka 11 på Allaktivitetshuset, ”Skjortan”, Drottninggatan, 24. Det är ett mycket bra tillfälle att få information och att kunna ställa frågor.

Om du inte kan komma så tillönskas en God Jul och ett Gott Nytt År.

/Monica Falk