Banstatus!

Hej alla golfare!

Säsong 2021 är nu i full gång även fast solen och vårvärmen endast tittat fram ett fåtal dagar sedan vi öppnade.

Trots det så håller banan en ok kvalité på de flesta ytor. Innan snön kom ordentligt i början på året så såg det rätt ok ut därute men när snön hade smält bort så hade en del greener drabbats av snömögel dessvärre. Och i samma veva så ville inte spruttrucken fungera som den skulle just då så någon bekämpning blev det dessvärre inte.

Så vi har en del greener som har drabbats väldigt kraftigt i jämförelse med de andra greenerna. Då är det framförallt green 10, 15, 16 och 18. Men i nuläget och efter några provtagningar så är inte svampen aktiv längre, det vill säga att den sprider sig inte vidare till de friska partierna.

Men skadorna vi har fått är kvar och vi gör det vi kan för att påskynda läkningen, det enda och viktigaste som vi dock inte kan påverka är vädret. Så låt oss hoppas att det sista bakslaget är passerat och att värmen kan få komma fram. Gör den det kan det gå hyfsat fort. Ett liten nackdel dock är att medans svampfläckarna läker ihop så kan det bli så att spelbarheten på dessa greener blir lite sämre innan det blir bättre. Detta pga att det friska gräset som växer runt fläckarna växer fortare vilket gör att det blir kanske lite störiga gropar i fläckarna under en kort period. Vi ska försöka hinna dressa så ofta vi kan för att undvika detta.

Övrigt arbete som jobbas med är att återställa de grävningar vi har gjort i vinter på bl.a. 7:an där vi fyllt igen diket och på 13 där vi fixat iordning ny dränering framför green så vi ska slippa det blöta området som fanns där.

En övrig notering är att det varit väldigt “skräpigt” med fimpar och snusprillor på banan, även mycket uppslagna torvor på fairway som inte är tillbaka lagda. Så snälla hjälp oss hjälpa er att hålla banan i fint och fräscht skick!

Med vänliga hälsningar

Banchef Andreas med personal

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Ordförandebrev juli

Ordförandebrev juli. Underbart är kort, sjöng Povel Ramel på sin tid. Men sommaren och sommarvädret har nu hållet i sig en längre tid med mycket