Avslutning av seniorgolfen 2022

Nu är seniorgolfen avslutad för i år och vi kan konstatera att intresset för denna trevliga onsdagsaktivitet är fortsatt stort. Vi har spelat 23 omgångar och haft totalt 1 564 starter med ett snitt på 68 st. Det är visserligen något lägre än förra året, då snittet låg på 70. Det följer emellertid trenden i övriga golf-Sverige, där man haft en minskning av antal golfrundor generellt. Årets siffror står sig dock väl i jämförelse med tidigare år, historiskt sett.

Det är mycket positivt att vi fått se några nya namn i startlistorna, som totalt består av 103 namn, och att våra damer fortsätter att vara väl representerade, ibland har de utgjort en tredjedel av startfältet. Det har även avspeglats i resultatlistorna.

Kampen om förstaplatserna i de olika klasserna har som vanligt varit spännande, men frågan är om inte årets slutspurt i A-klassen varit den hårdaste hittills. Den avgjordes i sista omgången och Anders Bjurevall vann  med 1 poäng före Bengt Andersson, som i sin tur var 1 poäng före  Mikael Johansson med Göran Eriksson ytterligare 1 poäng efter på fjärde plats.

B-klassen vanns av Gunilla Hedberg före Alf Andersson och Boo Finnman.

I den nya C-klassen segrade Margaretha Andersson med Christina von Fellitzen som tvåa och Björn Persson som trea.

Eclectic- tävlingen vann Thomas Brännemo med Göran Eriksson som tvåa och Mikael Johansson på tredje plats.

Den viktiga regelfrågan hade ett nytt upplägg i år, som inbjudit till diskussioner och ökat svarande, vilket förhoppningsvis också ökat regelkunskaperna. Flest rätta svar hade Stig Karlsson.

På avslutningen spelade vi  traditionsenligt en scramble, som vanns av laget med Annica Norén, Göran Andersson och Gunnar Jansson.

Innan prisutdelningen bjöds vi på smörgåstårta som levererats av våra nya krögare, Sten och Birgitta, välkända för flensborna från bowlinghallen, som de driver. Det smakade gott och det bådar gott för framtiden.

Till sist vill vi tacka alla som hjälpt till med lottning, startlistor och resultatlistor. Inte minst gäller det Gunilla och Tom Erik som skött all registrering.

Seniorgolfen är slut för i år men golfsäsongen fortsätter så länge vädret tillåter och banan är öppen. Vill man träna i vinter och behålla formen så finns ju Johans anläggning JTGgolf som varmt rekommenderas.

Vi tackar för i år, men kom ihåg att även nästa säsong så gäller det att titta på bollen och svinga lugnt!

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Fler inlägg

Relaterat

Tävlingskalender

Här kommer 2023 års uppdaterade tävlingskalender.
Välkomna med era anmälningar.
De sitter även som anslag i klubbhuset.

Medlemskap 2023

Vi känner att trivseln bland både medlemmar och gäster är stor hos oss och vi hoppas och tror att det beror på en både vänlig och

Dressning greener

Imorgon eftermiddag (onsdag 3/5) kommer greenerna få sig en sanddressning. Så fort vi har borstat ner sanden så kommer det inte att märkas särskilt mycket.