Öppning av banan!

Hej alla golfsugna!

 

Efter senaste tidens tråkiga väder så börjar det se ljusare ut äntligen och därmed dags att öppna banan för denna säsong.

Lördag 13/4 öppnar vi portarna och då är det fritt fram att swinga loss där ute. Det kommer dessvärre råda bilförbud då det är väldigt blött och svår framkomligt på sina ställen.

Statusen på banan är ok i mitt tycke men inte mer. Några få greener har en hel del svampskador från vintern medan de andra har inga eller några få fläckar här och där. Banan som helhet är som sagt fortfarande väldigt blöt och vi kommer nog inte kunna klippa alla ytor riktigt som vi vill, förhoppningsvis kommer det inte alltför mycket regn kommande dagar så det får en chans att torka upp lite.

Utöver det så har vi gjort eller håller på med en hel del jobb som kommer synas. Vi har lagt i bunkerbetong i vissa bunkrar för en bättre dräneringseffekt och där är kanterna på bunkrarna inte ännu färdigställda. Det syns lite dränerings grävningar på vissa ställen och det kommer ligga några jordhögar där vi ska placera orange tee på gräs så småningom.

Nytt för i år kommer även vara att vi flyttar tillbaka alla tees på hål 8 (orange till röd, röd till gul och gul längst bak), pga säkerheten från hål 9 mot 8:ans orange tee så prövar vi att flytta tillbaka allt denna säsong.

 

Swinga lugnt i helgen!

 

Mvh

Banchef Andreas med personal