Öppen range + baninfo

Hej allesammans!

Från och med imorgon (långfredag) så är rangen öppen att stilla sina golfnerver på, värmen ser även ut att hålla sig över +10 vilket är skönt.

Öppning av banan får dock vänta lite till tyvärr, vi siktar på att öppna den första helgen i april om inget oväntat händer.

Anledningen är först och främst att det inte varit så varmt som man kan tro, i alla fall inte på nätterna. Så nästan mer än hälften av dygnets timmar har legat runt noll grader, detta gör att det det går segt för gräset att vakna till och det är en hel del blött på sina ställen då det inte torkar upp särskilt snabbt. Våran bana (framförallt vissa greener) ligger dessutom lite tokigt till för vår/höst solen att nå och värma upp, 3:an t.ex hade fortfarande en liten hög av snö kvar vilket visar vilken otrolig temperatur skillnad det kan vara från ett ställe till ett annat.

Detta i samband med att vi har fått lite vinterskador på en del greener i form av svampfläckar och vi vill gärna se att gräset börjar vakna till i dessa och slita så lite som möjligt på de så länge det går.

Så håll till godo med rangen så länge så håller vi tummarna för att sätta igång säsongen ordentligt om ca en vecka.

 

Mvh

Banchef Andreas med personal