Säsongsavslutning för Seniorgolfen 2023

 

Nu har 2023 års upplaga av seniorgolfen avslutats och som vanligt skedde det enligt tradition med  en 3- manna scramble, följt av gemensam lunch och prisutdelning.

När man summerar årets tävling kan konstateras att totalt 1441 starter betyder ett snitt på 63 per omgång, vilket i sin tur innebär ca 29.000 i bidrag till klubben. Toppnotering för en enskild omgång var 78. Förra året var snittet 68 och minskningen i år är i linje med golfen generellt i Sverige. Som jämförelse kan nämnas att rekordet är 82 i snitt och 92 för en enskild rond, som vi hade pandemiåret 2020.

Vi kan dock glädjas åt att våra damer har varit mycket  flitiga och utgjort ca en tredjedel av startfältet varje gång och det har även märkts i resultatlistorna. Glädjande är också att vi har fått in några nya namn i startlistorna och förhoppningsvis kan vi alla hjälpas åt att värva fler till nästa säsong.

Kampen om de främsta platserna i de olika klasserna har i år varit ovanligt jämn och oviss in i det sista.

I A- klassen höll Mikael Johansson, trots axeloperation, undan med 1 poäng före Agneta Wagneryd och Bengt Andersson.

B- klassen vanns av Gunilla Hedberg 4 poäng före Birgitta Eriksson och Olle Skantz, båda på samma poäng.

C- klassen blev en rysare med Ulf Eriksson som segrare före Margaretha Andersson som tvåa och Cristina von Felitzen som trea, alla med samma poäng.

Eclectic-tävlingen vanns av Tom Erik Hedberg med Mikael Johansson som tvåa och Bengt Andersson som trea.

Regelfrågan, som i sin nuvarande form utan tvekan bidrar till ökad regelkunskap hos deltagarna, blev en triumf för Margaretha Andersson, som hade klarat flest rätta svar.

Scramble-tävlingen som spelades på avslutningsdagen vanns av lag Carina Pettersson, Stefan Blomqvist och Lennart Hagelberg

Avslutningsvis vill vi tacka alla funktionärer som hjälpt till med lottning och administration. Ett stort tack går också till vår duktiga kanslipersonal, hustomten ej att förglömma, som hjälpt till  med allmän service, startlistor och registrering och inte minst till Gunilla och Tom Erik Hedberg som sammanställt statistik och resultatlistor och sett till att dessa snabbt publicerats.

Som vanligt har vi haft förmånen att få spela på en bana i toppskikt, trots att vädermakterna bjudit på både torka och skyfall. Det kan vi tacka banpersonalen och vårt eminenta servicegäng som under ledning av Göran och Helena sköter om anläggningen på bästa sätt. Den verksamheten fortsätter ju året runt och frivilliga krafter behövs och är välkomna hela tiden.

Seniorgolfen är slut för i år, men golfsäsongen fortsätter på vår fina bana så länge vädret tillåter, och sedan kan man ju besöka Johans anläggning för att hålla igång svingen till våren.

Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson