Stängning av banan

Hej allesammans!

Här kommer jag med säsongens sista, välbehövliga men ack så trista nyhet. Nu är det dags att stänga igen banan för det här året.

På söndag den 23:e oktober är det sista dagen för spel och från och med måndag stänger vi portarna.

Varför redan kanske ni undrar?

Först och främst har vi haft en del tuffa vårar de senaste åren där några greener tagit mycket stryk efter svåra vintrar rent skötselmässigt. Gräset växer inte nämnvärt mycket såhär sent på hösten så det kan inte reparera sig särskilt bra från slitage, då blir det bra inkörsportar för svamp och andra skadegörare.

Det finns redan nu ett ordentligt svamptryck på hela banan och ju mer man trampar runt i det så blir chansen större att man släpar in det på greenerna.

Vi har precis hålpipat greenerna där vi fick hjälp av vårat suveräna servicegäng som slet ordentligt med att sopa rent, och vi håller på att dressa greerna med sand. Sen fortsätter vi med att stärka upp greenerna så gott det går inför vintern med bekämpning, daggning, gödning i väldigt små mängder och vi ska även täcka vissa greener med plast i år igen.

Utöver det är det som vanligt att ta hand om våra maskiner grundligt så de står redo till våren, även trädfällning finns på schemat. Dels för att snygga till och dels för att släppa in sol och vind där det brister med den varan.

Vi kommer att inom kort skapa en vinterbana för de som inte riktigt känner sig färdig swingade.

Håll tummarna för en bra och kall vinter, hade gott!

Mvh

Banchef Andreas med personal