Ordförandebrev oktober 2022

HÖSTEN ÄR HÄR

Vi har nu kommit en bit in i oktober och hösten har tagit tag om oss och banan. Banan håller fortfarande mycket bra kvalité men det märks att det saknas lite rull på fairway. Det börjar ta slut på tävlingar och den sista går nionde oktober då herrgolfen avslutas. Det kommer en mer sammanställd rapport om årets tävlingar till årsmöteshandlingarna. Här är dock några färska uppgifter om seriespelet.
Där har det gått riktigt bra för våra lag från Flens GK. Mixedlaget segrade i division 1, H40 blev tvåa i division 2, H60 blev trea i division 1, H70 blev sexa i division 1 och damerna blev fyra i division 1

Riktigt bra prestationer och till nästa år hoppas vi på lag i H30 och H50 också.

Senaste veckan har en hel del tävlingar avgjorts. Första oktober spelades Sista valsen, en scramble med lottade lag. 63 medlemmar deltog i 21 lag och segrade gjorde Anders Lundström, Stefan Andersson och Sanna Larsson på 57 slag. Fjärde oktober spelades hösttouren i Flen med 62 startande i tre klasser. Tyvärr ingen från vår klubb som segrare. Onsdagen femte oktober var det avslutning för seniorgolfen med 72 deltagare i 24 lottade lag. Segrade gjorde Göran Andersson, Gunnar Jansson och Annicka Noren på 61 slag.

Stefan på restaurangen slutade sitt uppdrag 30 september och kommer nästa år finnas på Björkhaga GK i Nacka. Nya krögare för golfrestaurangen kommande säsong är Sten och Birgitta Larsson som också driver bowlinghallen i Flen. Sten och Birgitta har redan gästspelat med lunch under hösttouren och smörgåstårtor till senioravslutningen. De flesta som bor i Flen känner nog igen Sten och Birgitta från bowlinghallen. Golfrestaurangen blir ett bra komplement till bowlingen som är en vinteraktivitet. Vi hälsar Sten och Birgitta Larsson välkomna till klubbens 19e hål och önskar samtidigt Stefan lycka till i Nacka.

Det är mitt första år som ordförande och jag är imponerad av alla ideella krafter som jobbar med banan, tävlingar och kring klubbhus. Utan dessa resurser vore det omöjligt att ha en sådan fin klubb. Jag är dock lite orolig för ekonomin som i år har fått en riktig knäck med dieselpriser och elpriser. Detta, tillsammans med att vi öppnade lite senare än vanligt och att golfspelet från gäster har minskat, tär på ekonomin. Det är många klubbar som har samma bekymmer. Mer detaljer kommer till årsmötet.

Passa på att spela så länge det går för snart kommer frost och snö även om det inte stoppar alla (det finns ju långbyxor).

Torbjörn Jonsson, ordförande