Ordförandebrev september 2022

“Dags för årets slutspurt”

Vi har nu passerat halva september och vi har minst en månad kvar av säsongen. Vi har haft en hel del interna golftävlingar bland våra medlemmar sista tiden och det är fler avslutningar som pågår med Sörmlandsserier. 

Åttonde september genomfördes vår sponsorgolf och den fräcke Thomas Bock tog hem segern och dessutom närmast hål. Ett stort tack till alla sponsorer – vi är en liten klubb och alla bidrag gör skillnad. Alla kunde inte vara med på lunch och spel men hoppas fler kan till nästa år.

Nionde september hyrdes banan av Rexel Invitation (Mathias Gravem), en intern inbjudningstävling för företag och underleverantörer med över 50 deltagare från Sörmland och Östergötland. Det var både lunch och middag på restaurangen, med flera aktiviteter kopplade till tävlingen. Mycket uppskattat av alla inblandade och något jag hoppas återkommer.
Johan Thorell stöttade hela dagen och blev utmanad på hål 12, med något som kallades beat the pro. En kvaltävling till en senare aktivitet på kvällen. Helt klart uppskattat.

Samma dag var personal och alla ideella arbetskrafter på golfresa till Ängsö GK. Ängsö var hos oss i samma ärende andra september. Det var 44 startande och segrare i dam blev Margareta Andersson på 68 slag. Herrklassen tog Stefan Ljungman hem på 63 slag. Närmast hål knep Mona Finnman och Mikael Johansson (bonde). 

Enligt rapporten så var banan utmanande och även långt från tee till green. Bra väder, stämningen god och god lunch. Detta är klubbens bidrag för att säga tack för allt jobb som läggs ner för vår verksamhet.

Det finns några tävlingar kvar i programmet som jag hoppas ni anmäler er till. Första oktober går Sista Valsen, en scramble med GTS Frakt som sponsor. Fjärde oktober går hösttouren på Flens GK. Dessutom finns ett antal tävlingar kvar på seniorgolfen.

Så passa på att spela, banan är i mycket bra skick även om hösten knackar på. Den kan få stå kvar och knacka ett tag till innan vi får börja träna inomhus.

Mvh Torbjörn Jonsson

ordförande