Ordförandebrev augusti 2022

Hej på er.
Nu är vi inne i slutet av augusti och sommarvärmen håller i sig. Det har varit och är ett fantastiskt väder för golf, ibland nästan för varmt och fuktigt i luften.
Banan är i mycket bra skick och vi fick mycket beröm på proffstävlingen (se bilden!) – en stor eloge till Andreas med personal. Hoppas att ni sett proffstävlingen som ligger på discovery +, fantastiskt att se banan ur kamerans vinkel.
Tyvärr har vi fått lite bekymmer med dricksvatten vid kiosken och det påverkar även personalrummet vid maskinhallen plus en privatbostad. Det är inga farliga bakterier utan spår av jord som finns i vattnet. Vi anses ha ”publikt vatten” och har därmed hårdare krav än vanliga privatkunder. Vi återkommer om detta och så länge försöker vi ställa ut vatten i dunkar. Men tappa gärna upp extra vid klubbhuset där vattnet är utmärkt.
KM genomfördes i början av månaden och det var en fantastisk uppslutning, nästan hundra deltagare. Jag har inte prislistan framför mig men grattis till alla som deltog. SPF har också haft sin rikstävling i Flen/Jönåker. Den gick också mycket bra men deltagandet blev lite mindre än väntat.
Det är många veckors spel kvar på årets säsong och jag hoppas på fler greenfeegäster. Vi ligger lite efter föregående år, delvis beroende på senare start, men generellt är det färre spel på golfbanor i år. Förmodligen har resandet då restriktionerna upphörde inneburit färre golfrundor i Sverige. Nu verkar det dock som coronan slagit till ordentligt igen, så var försiktiga.
Vi har lanserat erbjudande för nya medlemmar att betala årsavgiften för 2023 redan nu och därmed också få spela resten av detta år gratis. Informationen ligger på hemsidan. Men någon ”facebookstekniskt” kunnig ska även lägga ut den på Fb. Det finns plats för fler medlemmar i vår klubb så dela gärna informationen med era vänner.

Hälsar Torbjörn Jonsson
/ordförande