Flen Skins Game på Discovery

Nu finns ett sammandrag från tävlingen på Discovery+. Programmet är nära en timme långt och kan ses om du har ett abonnemang på Discovery+.

–En underbart härlig tävling! Torbjörn Jonsson, ordförande i Flens GK, öser beröm över Flen Skins Game. Trots åska och regn genomfördes den första proffstävlingen på Norrtorp perfekt.

–Allting fungerade bra. Banan är i toppskick – både fairways, greens och omgivningar får lovord av proffsen som deltog, säger han.

De sju första hålen delades lika och prispotten, som ökat till 80 000 kronor, fördes vidare till åttonde hålet. Charlie Lindh, som redan under förmiddagen satt banrekord med 60 slag, sänkte en birdieputt och fick prischecken.

Kvar till sista hålet var dock en pott på 25 000 kronor som Victor Edin tog hem.

–Deltagarna berömde Flens bana som perfekt för skinsgame – den är lite kortare än de stora tourbanorna vilket ger möjligheter att chansa och få bra utdelning, säger Torbjörn.

Nu skaffade sig personal och medlemmar i Flens GK erfarenhet som lägger grunden till nästa år då Flen Skins Game återkommer.

–Med tanke på hur hela klubben ställt upp den här gången kommer vi att vara väl förberedda. Alla från banpersonal till servicegäng, restaurang och alla andras a frivilliga som servat spelarna ska ha ett jättetack!

FOTNOT: Med tanke på att hål 16 kortats från par 4 till par 3 inför tävlingen kanske Charlie Lindhs banrekord får en speciell status. Oavsett detta var det ett kanonresultat.