Ordförandebrev juli 2022

Hej alla glada golfare, ja ni andra också givetvis. Nu har värmen slagit klorna i oss och vår golfbana.  Tidigare regn och nu värme har satt bra fart på gräsväxten. Både fairway och greener ser bra ut. I dag var det riktigt bra fart på greener och mer lär det väl vara på måndag fjärde juli.

Tänkte påminna om den proffstävling som sker på vår bana 4 juli. 20–23 av de bästa proffsen på svenska touren kommer att på förmiddagen spela pro am med tre amatörer i olika lag. Alla sponsorer har bildat lag tillsammans med ett proffs och ska spela 18 hål. Det är kanonstart klockan 07.30 och cirka 12.00 bör denna tävling vara klar. Det spelas bästboll och de två bästa resultatet i bollen räknas. Prisutdelning för pro am sker senare på Djulö.

Proffsen har även en egen tävling i pro am, vilket innebär att de fyra bästa kvalar in till eftermiddagens skinsgame över nio hål (hål 10–18) som startar klockan 15.00. Då spelar dessa fyra matchspel om en totalsumma på 105 000 kr. Seger på första hålet ger 5 000 kronor. På de följande hålen ökar prissumman efter hand. Om två eller fler har samma resultat går potten vidare tills någon vinner ett hål. Denna tävling kommer att filmas och sändas i TV i efterhand.

Det kommer att bli en riktigt rolig tävling att titta på och jag hoppas alla som kan tar sig ut och följer tävlingen.
Parkeringen vid klubbhuset kommer att vara till för tävlande, filmteam, domare, tävlingsledning och restaurangpersonal i första hand. Övriga som jobbar på banan eller med tävlingen hänvisas till ytorna vid maskinhallen.
Det kommer att ställas i ordning ett par parkeringsplatser för åskådare utmed hål 18 och vid övningsfältet. Det är gratis inträde för tävlingen men vi kommer att tigga en liten avgift för parkering av bil, så samåk om ni är smålänning som jag.
Jag måste återigen berömma våra ideella krafter som sliter som tusan för att hålla hela banans område i fint skick. Alla dagar jobbas det denna veckan. Ni är otroliga!
Välkomna till en toppendag och vill passa på att önska en trevlig sommar.

Torbjörn Jonsson
/ordförande