Våruppdatering banan

8 april 2022
Eller vår och vår, just i skrivande stund känns det som att det är några veckor kvar till julafton vädermässigt. Det har som vi alla märkt varit en rätt segdragen vårstart även om det varit många fina och soliga dagar i mars. Men dessa kalla nätter vi har haft mestadels hela starten på året har hållit den riktiga våren stången, den våren vi väntar på där allt i naturen börjar få färg igen och vintern känns helt avklarad.
Jag skrev i vinteruppdateringen lite om att vi prövade att täcka greenerna med plast detta år. Förklarade även att inte allt gick riktigt som tänkt. Efter det så har plasten blåst av ytterligare en gång och gått sönder på vissa ställen så denna vinter kan vi dessvärre inte räkna hem någon täckning. Det var bara ett fåtal (3-4 stycken) greener som lyckades behålla plasten på.
Hur ser det då ut på greenerna? Det är svampskador på vissa men mindre än föregående år vilket är glädjande. Vissa greener (till exempel 3, 7 och 9) har dessvärre haft delar som legat under vatten och is en längre tid och tagit rejäl skada av det. Om de delarna har dött helt eller inte är svårt och säga nu men jag skulle nog tro det. Det kommer dock nytt gräs plus att vi ska stödså greenerna men det tar längre tid än önskat att få hela greenytan fin.
Många undrar nog när en öppning av banan kan vara möjlig och även där är väldigt svårt att sätta ett datum som det ser ut nu. Vi hade som mål att öppna till påskhelgen men det har jag svårt och se att vi ska lyckas med. I vanlig ordning behövs det mer sol och framför allt värme för att gräset ska börja vakna till. Ska man tro väderrapporterna så ser det ut att bli en liten vändning under nästa vecka, framför allt på nätterna då det ska vara plusgrader, vilket hjälper mycket.
Vi gör allt vi kan för att kunna öppna så snart det bara är möjligt, så håll ut och kanske boka en inomhus runda på JTG Adventure så ni kommer ut i högform lagom till öppning!

Med vänlig hälsning

Andreas Manninen

Banchef