Ordförandebrev mars 2022

Hej alla golfmedlemmar – det är er nya ordförande som skriver. Jag heter Torbjörn Jonsson och fick förtroendet att leda styrelsen för 2022. Det blev en del nya i styrelsen och några nygamla som är kända på banan sen tidigare. På hemsidan ser ni vilka vi är och mer information kommer senare.

Vem är jag då? Jo, jag kommer ursprungligen från Småland men finns sen många år tillbaka i Granhed Katrineholm. Har nu passerat 62 år och har avslutat arbetskarriären på Volvo efter 23 år. Började med golf för cirka 15 år sedan i Flen, efter att jag fuskat några gånger på Fogdö utan grönt kort. Fastnade ganska snabbt för denna trevliga sport, även om det ofta kommer lite fula ord under spelets gång.

Att jag tog rollen som ordförande beror mycket på den trevliga stämning som finns på banan och hos medlemmar. Det är något vi ska vara stolta över och vårda ömt. Kan redan nu tacka vår servicegrupp som redan i år lagt otroligt många ideella timmar.

Styrelsen håller just nu på att sätta sig in i alla områden och det dyker upp en del nytt hela tiden. Allt som sker kommer att delges på hemsidan eller via informationsmejl. En sådan sak som dök upp förra veckan, var att Annki i vårt kansli beslutat sig för att gå vidare till andra arbetsuppgifter på ett företag i Nyköping. Det innebär att vi omgående måste starta rekrytering av hennes ersättare, vilket pågår just nu.

Vi har förlängt kontraktet med Stefan på krogen och han kommer även att sköta kiosken under denna säsong. Vi får verkligen hoppas att det blir en bättre säsong för restaurangen då han haft två tuffa Covid-säsonger. 

Tävlingsprogrammet är nästan spikat och det kan finns en rolig joker i programmet för Flens Golfklubb denna sommar. Men det får vi återkomma med om två veckor. Att det blir lite fler tävlingar hoppas jag också påverkar restaurangen i positiv riktning.

När öppnar banan då? Ja, det kan man undra. Vi har fina soliga dagar men kalla nätter som håller stora delar av banan i vinterskrud. Många skuggsidor har is och snö kvar. Vi får hoppas på lite varmare nätter som skyndar på. Andreas får återkomma med lite status om banan och när han kan ”sia” om start.

I väntan på banans öppnande har jag varit en del i Johans golfhall. Mycket trevlig med spel men tyvärr även där en del fula ord från min mun.