Ordförandebrev juli 2021

Ordförandebrev juli.

Underbart är kort, sjöng Povel Ramel på sin tid. Men sommaren och sommarvädret har nu hållet i sig en längre tid med mycket golfspelande och ett liv i övrigt som i mångt och mycket har normaliserats. När vi tittar i statistiken så spelas det något mindre golf i år än förra, den första pandemisommaren, och det beror troligen på att vi nu tillåts att träffa nära och kära och att resa igen och att därmed golfklubborna får vila ibland.

– Players1st är det utvärderingsinstrument som Svenska Golfförbundet erbjuder oss att använda. Första omgångens resultat är nu sammanställt och det får ni i ett separat mail. Nästa omgång kommer snart ut till er som inte var med i den första och efter det gör vi en större analys och ser vad vi kan förbättra och vad vi kan vara nöjda med.

– Kom ihåg att alltid boka in din tid innan du går ut och spelar även om det finns många lediga tider, detta för att vi ska kunna ha koll på beläggningen för planering och statistik bland annat. Kom också ihåg att anmäla ankomst.

– För att frigöra tider och få bättre flyt ute på banan är det toppen om vi alla försöker boka in oss i 3- eller 4- bollar. Receptionspersonalen kan också ibland göra omflyttningar när det är högt tryck.

– Det eviga tjatet om fimpar och snuspåsar på banan borde få ett slut nu när det finns fler askkoppar. Och kom ihåg att alltid laga nedslagsmärken och att lägga tillbaka uppslagna tuvor.

– Det finns ännu möjlighet att köpa Golfhäftet. Passa på att åka ut och spela andra banor till halva priset. Kul att jämföra olika banor och anläggningar. Vi har även Magic Golfcard till försäljning.

– Om du tillfälligt lånar ett vagnskåp ska det alltid anmälas i receptionen, för lägre tid ska man förstås betala. Det finns fortfarande skåp med lås och saker i som det inte finns anmälan om att man har tagit i besittning. Annki låter meddela att låset kommer att kapas och sakerna tas ur skåpet inom kort om inte ägarna hör av sig. Och kom ihåg att dörren in till vagnsförrådet alltid ska vara stängd.

– Kul att många deltog i Birdiejakten! Nu kommer KM härnäst den 31 juli. Kolla i tävlingskalendern och peppa kompisarna att delta i våra tävlingar. Alla kan inte vinna men alla kan delta!

Vi får mycket positiv feedback av våra greenfeegäster. Så bjud gärna in golfande släkt och vänner att komma och spela vår fina bana så att fler får upptäcka ”den dolda golfpärlan” i hjärtat av Sörmland. Och få avnjuta Stefans goda mat och den fantastiska utsikten. Än finns det också möjlighet att ta Grönt kort och att träna med Johan.

Och spela förstås själv så mycket du kan och hinner!

Mvh

Monica Falk