Ny hemsida

Hemsidan har fått ett nytt utseende. Men var lugn, all information och alla artiklar från tidigare finns kvar.

Varför har vi ändrat på hemsidan?

Det är lite som en vårstädning. Hemsidan i sin nuvarande form har varit igång i sju år, och allteftersom har mer och mer information samlats på hög. Precis som hemma behövs det ibland städas upp lite grann.

Tekniken har också gått framåt. Mycket har hänt på åtta år. År 2014 var Windows 7 fortfarande det vanligaste operativsystemet och iPhone 5 den hetaste mobilen. Ingen av dem supportas längre.

Vi valde 2014 att använda WordPress för hemsidan och glädjande nog frodas och uppdateras det systemet fortfarande. Det är världens vanligaste hemsidesystem och används på hälften av världens hemsidor. Vi har därför inte behövt byta system utan fortsätter med WordPress som motor. Men som med alla motorer behövs det med jämna mellanrum service och det vi nu gjort är en 10 000-milaservice.

Om vi fortfarande använder WordPress, varför ser allt annorlunda ut?

Om vi ska fortsätta med biljämförelsen så är WordPress motorn och chassit och där har vi inte ändrat så mycket, bara bytt ut delar som varit utslitna eller fabriksåterkallade. Och trimmat lite.

Det vi har bytt ut är karossen och färgen på bilen. Den gamla karossen hade lite rost och såg lite gammal och sliten ut för många av våra besökare. Speciellt för dem som surfar med mobilen – fler än hälften av alla besökare nuförtiden.

Vi har också gjort en tydligare uppdelning mellan vad våra gäster och våra medlemmar ser. Förstasidan är anpassad för att våra gäster lätt ska hitta det de behöver veta för att komma och spela och äta hos oss. Tanken är att förstasidan ska vara ganska statisk och inte behöva uppdateras så ofta.

Vi medlemmar hittar all information på nyhetssidan. Sätt ett bokmärke till nyhetssidan i er webbläsare så slipper ni se förstasidan i fortsättningen.

Hur hittar jag på den nya sidan?

Börja alltid på nyhetssidan genom att trycka på knappen “Medlemmar” på förstasidan eller på ditt bokmärke i webbläsaren. Där hittar du alltid senaste nytt.

I menyn längst upp på sidan (eller “hamburgaren” på mobilen) hittar du det mesta.

  • Under “Spela” hittar du t ex bokningen och aktuell banstatus från greenkeepern.
  • Under “Äta” hittar du bland annat veckans lunchmeny.
  • Tillhör du någon sektion/kommitté så hittar du den under “Sektioner”.
  • På din sektions sida hittar du nyheter och information som berör din sektion. En del sektioner har en egen undermeny till höger med snabblänkar till mer information.
  • Information från vår pro hittar du under “Träna”. Där finns också vårt kursutbud.
  • Under “Om oss” hittar du information om styrelsen, medlemsavgifter, etc.

Kommer ni att göra fler ändringar?

Som alltid när man gör stora ändringar så behövs det fintrimmas. En webbsida är ett levande projekt och blir aldrig helt “klar”. Buggar dyker upp och medlemmar föreslår förbättringar. Så lite löpande ändringar kommer att ske, förhoppningsvis till det bättre.

Vad vi definitivt kommer att jobba på när gräset tagit sig är fler och bättre bilder på banan.

Jag hittar inte en artikel jag letar efter, vad ska jag göra?

Alla artiklar från tidigare finns kvar med några få undantag. Vi har flyttat en del av det gamla innehållet till arkivet för att det inte ska dyka upp för mycket utdaterad information bland nyheterna.

Prova först att använda sökfunktionen, förstoringsglaset längst upp till höger om menyraden. Du kan också titta i “Arkivet” som finns under “Om oss”. Om inte det fungerar, kontakta Annki i receptionen så hjälper hon gärna till.

Jag är författare eller sektionsansvarig, vad är nytt för mig?

Alla användarnamn och lösenord är desamma som förut, bara att logga in. Det finns hjälp längst ner under “Om oss”. Några av hjälpsidorna kräver ett lösenord (samma för alla) som ni förhoppningsvis fått via mail. Om inte kan ni fråga Annki.

Den gamla hemsidan finns fortfarande kvar under en övergångsperiod. Ni som har login och lösenord till den kan logga in precis som förut om ni tycker att något glömts bort på den nya sajten.