Ordförandebrev april 2021

Nu har vi hela säsongen framför oss och det känns väldigt bra! Men smolk i bägaren är det förstås med den envisa pandemin som fortfarande har oss starkt i sitt grepp. Förutom de restriktioner som gäller för hela samhället har Riksidrottsförbundet förtydligat vad som gäller för Idrottssverige. Utifrån det har Svenska Golfförbundet ytterligare förtydligat vad som gäller specifikt för golfen. Det är då viktigt att vi alla vet vad som gäller och att vi håller oss till de skarpa rekommendationer som omfattar Golfsverige.

Vi får fortsätta spela sällskapsgolf (tack och lov!) om vi ser till att följa restriktionerna. Det som har skärpts jämfört med förra året är tävlingsverksamhet. För att vara helt samstämmiga i vad vi har att förhålla oss till bjöd vi in vår klubbrådgivare Tony Mullborn till aprils styrelsemöte. Här nedan kommer en sammanfattning av vad som nu gäller tävlingsverksamheten och hur det i första hand påverkar vår verksamhet. Sedan kommer även lite information om vad som avhandlades i övrigt på styrelsemötet.

Restriktionerna gäller i första hand tom 9 maj. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. Nytt beslut kommuniceras den 19 april. Allt finns att läsa på www.golf.se I korthet gäller det här nu:

 • Tävlingar på klubben kan inte genomföras. Detta inkluderar alla typer av tävlingar, inklusive så kallad VSOP (valfri partner och starttid).
 • Spelaktiviteter kan inte avslutas med resultatlista och prisutdelning kopplat till prestationen.
 • GIT Tävling kan inte användas så länge avrådan gäller.
 • Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans (inte tävling). Det är upp till klubben att bestämma vem som kan boka och hur. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.
 • Företagstävlingar kan inte genomföras, men företag kan arrangera sällskapsspel under förutsättning att alla övriga råd och föreskrifter följs.

Det betyder att de tävlingar som har planerats tom den 9 maj är inställda = Kuriren Cup samt seriespel. När det gäller Dam- Herr och Seniorgolf tas tävlingsmomentet bort och det blir sällskapsspel och vi spelar förstås de dagar som vi har planerat. Respektive kommitté kommer med mer information.

Trist, men det är vad som gäller och om vi inte åtlyder restriktionerna kan vi skada såväl oss själva som övriga Golfsverige. Som jag förstår det är detta ett sätt från SGF att se till, så långt det går, att vi ändå får fortsätta att spela golf. Man har därför definierar golfspel på banan som träning vilket är tillåtet, så träna på! Vi kan bara hoppas att det restriktionerna inte blir långvariga. Så fort vi får ny information kommer det att meddelas.

Och så lite annat från styrelsemötet

 • Vår nya hemsida kan beses på förhand på flensgk.se  men är inte helt klar. Sjösätts inom kort och snyggt blir det!
 • Banguiden är i princip färdig för tryck.
 • Vi har fått mer pengar – totalt 21 000 kr för aktiviteter för målgruppen 65+. Det kommer att bli något i samarbete med vår PRO Johan.
 • Massor med träningsmöjligheter kommer att erbjudas gruppvis och enskilt. Info kommer snart på hemsidan.
 • Vi löser in spruttrucken när leasingen går ut i maj. Den är i bra skick och förstås oumbärlig särskilt när svampangrepp och annat slår till.
 • De första nybörjarkurserna är fulltecknade och faddergolfen börjar den 20 april. Det kommer även att bli kom-i-gång-golf i år.
 • Arbetet på och omkring banan fortsätter med hjälp av vårt fantastiska servicegäng. Länsen är lagad och vi håller tummarna för att den håller. Tråkigt att vi har ett dyrbart svinn när det gäller rangebollar. Vi tittar på möjligheten att även kunna betala med swish. Tyvärr rasade tornet på hål 16 i stormen men kommer att lagas, förstärkas och sättas upp igen.
 • Marknadskommittén har jobbat med sponsring och vi ligger väl till och är oerhört glada att det finns så många företag som vill samarbeta med oss och vi tar gärna emot förslag om du vet något företag som vi kan kontakta.
 • Utifrån de 9 program i serien PITCH som SGF har sänt under våren, kan ses på www.golf.se , kommer vi från styrelsens sida tillsammans med kommittéerna att särskilt fokusera på nr 6 ”Bättre idrottslig verksamhet” och nr 9 ”Bättre spelupplevelse”. Mer information om det kommer.
 • Ny och gammal personal på banan hälsas välkomna, Simon Zetterström har börjat nu i april och ytterligare en person är på gång. Hagi kommer tillbaka i maj.

Och så kanske ni undrar vad som händer till höger om lilla huset vid 1:ans tee. Ja, det undrar jag också som länge tänkt att vi borde snygga till där. När vi fick gratis hjälp av Tommy Lundberg, som vi hyr grävmaskinen av, att gräva upp där så var det bara att slå till. Vad tycker ni? Lite blommor kanske, buskar, träd, potatis, morötter? Eller bara en gräsmatta. Hör av er till mig om du har idéer.

Stefan är igång i restaurangen och välkomnar oss alla och Johan håller på att fylla upp shopen, Annki har tusen bra idéer och banan, ja den är i ett för årstiden jättebra skick. Så det är bara att vara tacksamma för att vi har det så bra, särskilt i dessa dystra pandemitider!