Hjälp!

Här bygger vi ett hjälpsystem för våra författare och redaktörer. Informationen kommer att utökas efterhand. Alla bidrag är välkomna!

Några av sidorna är lösenordsskyddade, inte för att det är speciellt hemligt, utan mer för att materialet inte ska ligga helt öppet för hela internet och dyka upp i googlesökningar. Lösenordet har ni förhoppningsvis fått via mail, annars fråga receptionen.

För nybörjare

Om ni aldrig använt WordPress eller om det var ett tag sedan sist kan ni läsa nybörjarguiden. Den har länkar till bra guider på både svenska och engelska, och går igenom WordPress nya redigerare, Gutenberg, som är det verktyg ni mest kommer att använda om ni ska skriva på sajten.

Index till sektionssidor

Varje sektion har en presentationstext där sektionen kan presentera sin verksamhet.

Mer information för sektionsansvariga och andra skribenter

Om ni har hand om en sektion, läs den här texten. Även pro, greenkeeper, receptionist och krögare kan med fördel läsa den:

För receptionen

Här lite hjälp för receptionisten inför varje dag och vecka:

Tips för den som har skrivkramp

Ska du skriva ett inlägg om ett möte eller en tävling, eller något annat som hänt?

Läs “Tips för den som har skrivkramp” av vår medlem, tillika mångåriga journalist Gösta Elmquist. Ditt inlägg kommer att bli klart i en handvändning 🙂

Bilder

Dina inlägg blir alltid bättre om du lägger in en eller ett par bilder som illustration. Speciellt viktigt är att du har en “Utvald bild”.

Du vet säkert hur man gör när man fotograferar, men här en guide iallafall. Spoiler alert: Se till att bildfilerna inte är för stora.

Färger och typsnitt

Vi har en sida som visar de typsnitt och färger vi använder. Inget som vanliga författare kan ändra, men det kanske kan vara av intresse hur vi valde färger, typsnitt och textstorlekar. Mer komplicerat än man kanske kan tro om varje rubrik, text och meny ska bli läsbar på både dator, mobil och läsplatta. Om ni hittar något typsnitt på sajten som är för litet eller i fel format, maila gärna receptionen.

Teknisk Information

Hur sajten är konstruerad och vilka verktyg vi använder.