Mars: ”Håll koll – snart dags för premiär”

NU AKTIVERAR VI vår nya kommunikationsstrategi. Gösta Elmquist samlar in och rapporterar nyheter och aktuella händelser en gång i månaden och kortnyheter vid behov. Annki lägger kontinuerligt ut kort information, bilder och glada tillrop på Facebook och Instagram, kompletterat med nyheter från pro, shop och restaurang. Och jag skriver ordförandebrev efter varje styrelsemöte. Nya hemsidan sjösätts innan säsongen börjar.

AMBITIONEN VAR ATT ÖPPNA bana, reception och restaurang till påsk. Men det är väder och vind som avgör när det gäller banan och i skrivande stund ser det kanske lite dystert ut, men vi ger inte upp hoppet! Och så har snömögel ställt till det på greenerna och att spruttrucken krånglar just nu var förstås inte vad vi önskade oss. Men håll koll, vi gör vad vi kan!

STÄDDAG blir det lördagen den 27 mars kl. 10.00. Alla är naturligtvis välkomna – ju fler vi blir, desto smidigare går det. Mer information kommer.

TIDSBOKNING 06.00 – 19.00. Så ser reglerna ut för i år. Detta för att arbetet på banan ska harmoniera med beläggningen och för statistiken som vi har som underlag för planering.

TÄVLINGSFÖRBUD RÅDER fortfarande på grund av pandemin och dam- och seniorkommittéerna meddelar att vi initialt fortsätter som förra året – det vill säga det blir sällskapsspel där du spelar med de du umgås med i vanliga fall. Om restriktionerna förändras blir det tävlingsupplägg som det var tänkt.

FLER SAMARBETSPARTNERS är resultatet av ett idogt arbete från marknadskommittén. På ekonomisidan tycks dessutom den digitala faktureringen fungera.

NY FLAGGSPONSOR blir Bocks fastigheter och vi får röd, gul och vit flagg beroende på flaggplacering. Och banguiden är på G.

TILL RESTAURANGEN har vi köpt in en ny diskmaskin, ventilationen är genomgången och lite målningsarbeten utförda. Intäkter från skidåkningen och försäljning av björkved är välkommet. Tyvärr har kompressorn till restaurangens kylrum lagt av vilket innebär att det måste åtgärdas.

TÄVLINGSPROGRAMMET ÄR KLART och anmälningar till seriespel är inskickade. Beslut om lokala regler och tävlingsbestämmelser är också tagna. Reglerna läggs ut på hemsidan och anslås på anslagstavlan.

ÅRETS FÖRSTA NYBÖRJARKURSER är planerade liksom barn- och ungdomsverksamheten, medlemsträningar och återträffar med förra årets nybörjare. Närmare information kommer.

NY VARUAUTOMAT ska hjälpa oss få stopp på fortsatt svinn i kiosken. Vi ska också testa självbetjäning av korv. Mer information kommer.

AVTAL MED SÖRMLANDSSWINGEN är klart. Alla fullbetalande medlemmar och ungdomar får spela för halv greenfee alla dagar i veckan på följande banor: Jönåker, Kiladalen, Trosa, Grytsberg och Mälarbaden. Detta läggs in i GIT så att mottagande klubb ser om du är berättigad till rabatten.

OMBYGGNATIONER för reception och shop pågår. Även kanslidelen omdisponeras något.

KOMMITTÉORDFÖRANDE är utsedda:

 • Bankommittén: Mattias Gustavsson
 • Barn- och juniorkommittén: Johan Thorell
 • Tävlingskommittén: Gunilla Hedberg
 • Utbildningskommittén: Anders Bjurevall
 • Seniorkommittén: Bengt Andersson
 • Damkommittén: Lena Hagelberg
 • Handikappkommittén: Agneta Wagneryd
 • Kioskkommittén: Mattias Gustavsson
 • Servicegruppen: Helena och Göran Eriksson
 • Medlemskommittén: Saknas
 • Herrkommittén: Saknas

KOLLAR PÅ PITCH. Nu tittar vi i styrelsen och kommittéerna samt personalen på PITCH, en programserie i nio avsnitt för oss som är involverade i golf på olika sätt. Serien är intressant för alla som vill veta hur arbetet fungerar i en golfklubb och vill få tips och idéer till spännande framtidsdiskussioner. Finns på golf.se.

PANDEMIN har oss fortfarande i sitt grepp och försiktighet i umgänget med varandra gäller fortfarande. Förhoppningen är att vaccinationen ska bidra till att smittan avtar och restriktionerna mildras. Men hur som helst blir det snart GOLFUTSLÄPP. Håll i, håll ut, det blir bättre!

Monica Falk
ordförande