Ordförandebrev september 2020

VI FICK UPPLEVA en sommar som inte var lik någon annan sommar och som vi inte hade kunnat föreställa oss eller kunnat planera för. Men vi har tagit oss igenom allt och mycket har ju varit oväntat positivt för golfen och då också för vår klubb.
Att ha idéer och visioner om framtiden är naturligtvis ett måste när man ansvarar för en verksamhet. Därtill kommer planer och aktiviteter som tar oss framåt inom de ramar, ekonomiska och personella, som står till förfogande. Till vår hjälp har vi alla medlemmar som ibland ger förslag och idéer som styrelsen har att ta ställning till.

* Ett exempel är frågan hur vi ska bli bättre på att informera medlemmarna. Vi har i dag tre informationsvägar: Hemsidan, Facebook och anslagstavlorna i klubbhuset. Nytt på hemsidan är styrelsens återkommande kortfattade information under rubriken ”Aktuellt”. Dessutom kommer banchefen inom kort att utöka sin rapportering om vad som händer på banan med en nyhetsnotis varje vecka. På hemsidan finns även en länk till klubbens Facebooksida som fylls med notiser och bilder om banan, tävlingar, nybörjarkurser och träning. Och jag skriver ordförandebrev med en viss kontinuitet som förut. Och så glöm inte att hålla koll på anslagstavlorna i klubbhuset där du hittar resultatlistor, tävlingsinformation, lokala banregler med mera.

* Så välkomnar vi Annki Johansson som är vår nya kanslichef efter Marcus som har beslutat att gå vidare i sitt yrkesliv. Annki kommer precis som Marcus att dela sin tid mellan receptionen och kansliet. Inom kort kommer en kortfattad presentation av Annki på hemsidan. Vi får tänka på att det är mycket att sätta sig in i för henne och att vi alla får hjälpas åt att skapa en fin arbetsmiljö för henne och Jukka i våra allmänna utrymmen. I överlappningen har flera medlemmar ställt upp ideellt för att hjälpa till i receptionen (stort tack till er!) så nu har vi några fler som kan rycka in vid behov.  

* När det gäller pro efter Jim, som flyttat hem till Skottland och just nu befinner sig i karantän i sitt hem efter sejouren i Sverige, pågår diskussioner med Johan Thorell om hur vi ska forma framtiden inom tränings- och utbildningssfären.

* För några år sedan gjorde vi rejäla investeringar i maskinparken som då lämnade mycket övrigt att önska. Med hjälp av de nya leasade maskinerna och under Andreas Manninens ledning har banan, som vi alla vet, utvecklats positivt. Vartefter leasingavtalen går ut måste vi ta ställning till om vi ska lösa in maskinerna eller lämna tillbaka dem och leasa nya. Just nu har en fairwayklippare varit aktuell och styrelsen har beslutat att lösa in den för 35 000 kr plus moms. Huruvida vi till det behöver leasa en ny är något vi får ta ställning till framöver.

* Pandemin har påverkat oss alla. För golfens del har det som vi alla vet inneburit ett rejält uppsving med välfylld bana och många nya medlemmar som vi hälsar hjärtligt välkomna till oss. Inför bokslutet som vi har den sista oktober håller styrelsen kontinuerligt koll på statistik och ekonomi och det ser bra ut. Mer information kommer när vi har hela bilden klar.

* Stefan Smielkiewicz i restaurangen har jobbat på och har trots pandemin kunnat hålla fanan högt. Vi får verkligen lovorda honom för den goda maten och den kvalitet han håller! Med högklassiga råvaror och hans eget kunnande har vi kunnat avnjuta läckerheter hela sommaren. Dock är önskemålet att fler golfare tar tillfället i akt och stannar en stund och äter lunch i goda vänners lag eller köper med sig mat hem. Och har vi något att fira så är golfrestaurangen det absolut bästa stället! Vi måste alla hjälpa till att möjliggöra vårt fortsatta samarbete och hoppas att nästa säsong inte ska påverkas så mycket av den pandemi som vi tycks få leva med längre är vi hade trott.

* Kiosken har varit obemannad hela säsongen på grund av pandemin. Tyvärr har den utsatts för stölder på kvällar eller nätter när vi har låtit varor stå framme för golfare som går ut sent eller tidigt. Det har gjort att vi måste plocka in allt i samband med att personalen går hem.

* När Johan Thorells mentor Ingela Thisén, pro på Lidingö GK och känd som en av de proffs som medverkar med råd och tips i Svensk Golf, var i Flen härom veckan för utbildningsdag tillsammans med Johan sa hon: ”Fattar ni vilken fantastisk anläggning ni har? Förstår ni vilken underbar miljö ni befinner er i? Här är helt sagolikt! Här vill man bara vara!”
Och ja, man kan bara hålla med, eller hur?

Ha en trevlig golfhöst!
Monica Falk